Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Caiz mi?

Caiz mi?
 

Artık her konu da hatta bilim alanında bile caiz mi?...yoksa caiz değil mi? diye sorabilmek bile ne kadar zor durumda olduğumuzun göstergesidir.

Fakat bu duruma bizzat kendimiz düştüğümüzden ve kurtulmak için de hiç bir çaba göstermediğimizden dolayı, daha çoook caiz mi değil mi diye soracağız.

Caiz mi, değil mi diye sorabilmek hele ki bilim alanında olunca çok daha ürkütücü!
Bilimin amacı nedir?
Cevabı çok basit aslında, “gerçeğe ulaşmak sadece”.

Sakın “sadece mi?” diye sormayın. Evet sadece bu.
Ama her alanda her türlü insan çıkacağından, bilim alanında da sadece gerçeğe ulaşmak amacında olmayan insanlar olabilir. Zaten bu yazıda onları anlatacak değilim.

Ekonominin son derece berbat olduğu, ve her geçen gün de aydınlık seslerin azaldığı hatta hemen herkesin bencilleşip kendi kabuğuna çekilerek durumu kurtardıklarını düşünerek bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığını benimsemeleri ise çok hüzünlü.

Size dokunmadan bin yıl yaşamalarına müsaade ettiğiniz, bin yıldan da fazla yaşar ama siz acaba 1 yıl daha yaşar mısınız? Orası şüpheli.
Sel baskını oluyor insanlar başkalarının mallarını yağmalıyor. Yağmacı diye adlandırılıyorlar. Sonra bazı insanlar onlara yağmacı denmemesi gerektiğini bile savunabiliyorlar.
Ülkenin gazetelerinin tüm sayfaları 3.sayfa haberi olmuş.
Yolda düşüp kalsanız, kimse dönüp bakmıyor, zaten bakanlar da sizi soymak derdinde.
Her defasında artık gazeteleri okumayacağım desem de...öyle bir olay patlıyor ki bu sefer de olayı başından bilmediğiniz için merak edip de okumaya başladığınızda daha da yoruluyorsunuz.
Neyse şimdi blog yazmak caiz mi acaba diye merak etmeye başladım. Yok yahu kızmayın hemen.
Herkes her şeyi sorabiliyor ya neden bunu da sormayalım ki?
 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..