Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Çakırkey/f Nehir Kılıç Kişisel Sergisi

Çakırkey/f Nehir Kılıç Kişisel Sergisi
 

Açılışı 02/ Aralık/ 2013 tarihinden itibaren, Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda Saat 10:00 dan sonra, 08/ Aralık/ 2013 tarihine kadar, sergi tüm sanatseverler için açık olacaktır. Sergide ; anlık yakalanmış yaşamsal görüntülerin, samimi bir biçim de, doku ve leke ahengi ile tuvale yansıtılmış halleri bulunuyor.

Çakırkey/f ; Durmakla, dağıtmaya karar verdiğin nokta derler. Resim bir dekorasyon malzemesi değildir. Resim bir savaş aracı, ressam da zamanın tanığıdır. Geçmişten bugüne yaşananlar, en önemli anlar, toplulukları sürükleyen duygular, ya bir fotoğrafçının karesinde ya da bir ressamın tuvalin de canlanır. Kaçılabilecek bir kapı yok. Bu biz sanatçıların zorunlu ve toplumsal görevidir. Bizler, istemesek de ellerimiz, gözlerimiz, hislerimiz bir şekilde bir yol bulup bunu dışarı kusar. Ben tüm bu görüntülere ‘’ cerebral kusma’’ diyorum.

Sanat, toplumda var olan yanlışlara adaletsizliklere direkt karşı durabileceğimiz bir araçtır. Bu yüzdendir ki her çalışmam da sosyal bir mesaj verme zorunluluğu hissederim. Çakırkeyf, derken herhangi bir hoşluk anını anlatmıyorum aslında, benim için bir gönderme konumunda bu kelime, kültürel, duygusal yozlaşmaların, artık bir şekilde durması gerektiğine dair bir gönderme. Çünkü durmazsak dağılacağız, biteceğiz, bitireceğiz. Tüketmeye devam edersek, içimizdeki insanı öldüreceğiz. İşte tam bu noktada sanat iki yol ortasında durup bakmak yerine bir savaş aracı gibi tuvalle, boyayla, fırçayla başkaldıracak. Tuval üzerinde boyalar değişirken değiştirecek ve hayata bilinçli bir müdahalede bulunacağız.

 
Toplam blog
: 447
: 1524
Kayıt tarihi
: 20.09.13
 
 

06 Mayıs 1974 Çorum Sungurlu'da doğdu. Yaşamının büyükçe bir bölümünü Mamak'ın gecekondu mahalleler..