Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '16

 
Kategori
TV Programları
 

Çakma Deli Yürek'e büyük Reyting şoku!

Çakma Deli Yürek'e büyük Reyting şoku!
 

Televizyon ekranında ''Tutmuş olan bir işi aynen ya da benzer şekilde yeniden ekrana sürmek'' gibi bir adet söz konusu. Bu adet çoğu zaman başarısızlık ile sonuçlanırken, bu başarısızlığa rağmen hala denemelerin sürdüğünü görüyoruz.

Bir dönem ağalı konaklı, başka bir dönem tarih içeren eski hikayelerin olduğu dönem dizileri, bir dönem direkt olarak entrikadan kurulan işleri izledik. Ki son bahsettiğim hala inatla kullanılıyor ve başarılı da diyebiliriz. Bu ekollerden bir tanesine değil de, Deli Yürek dizisi ile başlayan ve Kurtlar Vadisi Pusu ile varlığını sürdüren silah içerikli dizilere örnek olabilecek Cesur Yürek'in durumu da benzer nitelikler taşıyor.

Başrollerinde Onur Tuna, Rüveyda Öksüz, Hüseyin Avni Danyal, Hakan Yufkacıgil, Saydam Yeniay gibi isimlerin olduğu ve Show TV ekranlarında yayınlanan Cesur Yürek ile ilgili sıkıntılı durumlar baş göstermeye başladı. 

Show TV'nin ''dizi tutturma hastalığına'' aykırı şekilde başlayan ve beklentilerden yüksek bir reyting performansı ile izleyiciyi selamlayan Cesur Yürek'in bu durumu kısa sürdü. Ufak ufak düşmeye başlayan, Vatanım Sensin ve Cesur ve Güzel gibi yeni yapımlardan fazlası ile etkilenen yapım dün gece yayınlanan 6.bölümü ile 3 grupta da ilk 10 dışında kaldı.

Dizi her 3 grupta da 12.olabildi ve hayal kırıklığı yarattı. Cesur Yürek TOTAL grubunda 3.45, AB grubunda 2.92, ABC grubunda 3.51 reyting alarak sıralamada yer aldı.

90'lı yılların sonunda yine Show TV ekranlarında yayınlanan ve döneminin en çok izlenen yapımlarından olan Deli Yürek dizisinden etkilenildiği, yeni bir Miroğlu yaratma ihtiyacından kaynakladığını düşündüğüm Cesur Yürek'in bu durumu Show'u rahatsız ediyordur eminim. Ki etmelidir de. 

Hangi eve gitseniz ya Cesur ve Güzel ya da Vatanım Sensin açık ise Show'un bu durumdan ders çıkarması gerekiyor. Pazar günleri yayınlanan Arkadaşlar İyidir dizisini benzer reytinglerle al aşağı eden Show illa bir müdahale yapacaktır.

İzleyici yeni bir Miroğlu'na gerek olmadığını bu oranlarla belli etti bence. Çakması yeterince varken bir de.

ANIL KOLDAŞ

 

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..