Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Çakma facebook yayında!

Çakma facebook yayında!
 

Çakma Facebook


Merhaba,

günümüzün en büyük sosyal paylaşım ağlarından birisi olan Facebook'un daha kaç tane benzeri çıkacak bilemiyorum ama sanırım insanlar durmayacak.

Pakistan'daki Facebook geriliminden sonra bir grup web tasarımcısı, logosu ve görünümü Facebook'tan alıntı olan çakma 'İslami Facebook' sitesi kurdu.

Hz. Muhammed'e yönelik "kafirce" resimlerin olduğu sosyal ağlara tepki olarak böyle bir paylaşım sitesi açmaya karar verdiklerini söyleyen Lahor kentinden 6 tasarımcı, http://www.millatfacebook.com/ adresindeki siteye "Millet Facebook" adını verdi.

Bu yeni paylaşım sitesinin Müslüman dünyasına hizmet etmesi amaçlanıyor. Sitenin hazırlayıcılarından Ömer Zahir Mir, çarşamba günü kurulan sitenin şimdiden 8 bin kullanıcısının olduğunu söyledi.

Zahir Mir amaçlarının hem Peygamberin resimlerinin yayımlanmasını onaylamadıklarını göstermek hem de zayıf ve karmaşık mahremiyet kurallarına sahip olmakla eleştirilen Facebook'a alternatif getirmek olduğunu belirtti.

Hatırlarsınız...Pakistan'da binlerce kişi, Facebook'un Hz. Muhammed resimleriyle ilgili bir yarışma düzenlemesini protesto etmişti. Pakistan hükümeti de Facebook'u kapatmıştı.

Sayfalar Pakistan'dan bağlananların göremeyeceği şekilde kaldırılınca erişim tekrar başlatıldı.

Bakalım bu işin sonu nereye gidecek...

Sevgiler

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..