Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Çakma Rambo'nun son vukuatı

Çakma Rambo'nun son vukuatı
 

Ramb'onun son vukuatı


Tedaviye ihtiyacı olan insanlar sokaklarda başıboş bırakıldığı zaman ne yazık ki içinde yaşadığı toplum bireylerine zararda bulunacak davranışlarda bulunabiliyorlar.

Bu, üstünde sürekli Fenerbahçe forması ile resimlenen, Fenerbahçe taraftarının yakından tanıdığı, ona Rambo diye de bir isim taktığı Okan adlı kişi, sık sık yaptığı tutarsız davranışlarına bugün bir yenisini ekleyerek, bir polis noktasından polis silahı alarak kaçmış ve nerde yakalanmış biliyor musunuz?. Köpek kulübesinde.

Olayı Televizyonda gördüm. Bir sürü polis yakalamak için onu arıyordu.

Rambo lakaplı bu kişiyi bir maç esnasında sahaya atlayıp Uche’ye sarıldığı zaman tanımıştık. Sonra aynı hareketi bir maçta Rüştü’ye yapmıştı. Sonra elinde bıçakla girmişti sahaya. Garip şeyler yapıyordu sık sık. Gündeme gelmeyi seviyordu. Avrasya maratonunu kazandı diye yazmıştı yarı şaka, yarı ciddi.

Geçen yıl Avrasya maratonununda bir yerlerden çıkıp yarışanların önüne geçip, yarışı 1. bitirmiş ve bazıları da olayı anlayana kadar, Rambo, Avrasya maratonunu kazandı diye yazmıştı yarı şaka, yarı ciddi.

2 yıl önce bir Fenerbahçe maçı öncesi Kızıltoprak’ta görmüştüm. Yüksek bir yere çıkmış. Maç öncesi oralarda toplanan genç taraftarlara show yapıyordu. Elinde bir erotik gazete, müstehcen hareketlerle, gençleri eğlendiriyor, onlar da onu gaza getirip Rambo diye bağırdıkça mutlu oluyordu.

Ağustos ayında gazeteler Adana’da intihara teşebbüs ettiğini yazmıştı ve bugün de polis silahı kaçırmış. Yakalanınca bu silahla Fenerium’u basıp, Aziz Yıldırım’a gönderme yapacaktım demiş.

Rambo Okan elbette çakma Rambo idi. Genç görünür, yaşı 63. Akıllı mı, hasta mı anlaşılmıyor. Psikolojik tedavi gördüğü söyleniyor, yaptığı hareketler normal değil ama zamanlaması ve ilgi çekici eylemleri de dikkat çekici... Şüphesiz, kendine kinayeli olarak lakabın da bunlarda etkisi var. Dün bıçak, bugün silah.

Şimdi bu kişi gerçekten Fenerium’a girip o silahı ateşlese ne olurdu?. Düşünmek bile ürpertici. Belki de yakalanacağını bile bile o silahı oradan aldı. Sırf dikkat çekmek için.

Bu güne kadar kimseye bir zarar vermemiş olması, bundan sonrasının teminatı olamaz.

Toplum ne kadar toleranslı davranırsa davransın, bu kişide dikkat çekmek uğruna devamlı bir suç işleme potansiyeli var. Yaşına göre hiper aktif biri. Eğer geçinmeye muhtaç biri olup da bu eylemleri yapmaya mecbur hissediyorsa kendini. bu da toplumun ayıbı.

Aziz Yıldırım gitsin Ali Koç gelsin dediğine göre ya Aziz Yıldırım’dan istediğini alamıyor. Ya da Başkan da bıktı bundan, fakat ilginç olan bir şey var, polisin boşluğunu nasıl da değerlendiriyor. Ya şimdi kalkıp da ‘’ben polisi denemek için yaptım, silahını bu kadar kolay kaptırmaması gerekirdi’’ derse ne olacak?.

Şeytanın aklına gelmeyecek şeyler planlıyor.

Şimdi bu Rambo, akıllı mı deli mi?.

Ben anlayamadım.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..