Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '14

 
Kategori
TV Programları
 

Çalıkuşu bitiyor ama dizinin sevenleri imza kampanyası başlattı

Çalıkuşu bitiyor ama dizinin sevenleri imza kampanyası başlattı
 

Çalıkuşu Bitiyor


Çalıkuşu dizisinin; Sezonun bahtsız dizilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Karşımızda hikayesi ve oyuncu kadrosu ile tam anlamıyla “işte budur”diyebileceğimiz bir dizi vardı . Ama ne yazık ki bu durum bir türlü reytinglere yansımadı.

Dizi hiç bir zaman beklenen sıçramayı yapamadı. Yeri geldi saati değişti, günü değişti olmadı. Ama dizi çok sadık izleyici bir kitlesine sahip oldu. Hatta dizinin oyuncuları Burak Özçivit ve Fahriye Evcen bazı sitelerde Yılın dizi çifti seçiliyor, yüksek bir kitlenin temsilcisi olduğunu kanıtlıyor ama yine de gün değişikliğinin de neticeleri sonucunda reytinglerde düşüş yaşamaya devam ediyordu.

Sonunda olan oldu ve diziyi bitirmeye karar verdiler. Çalıkuşu dizisi 30. bölümü ile ekranlara veda edecek…

Doğal olarak Çalıkuşu severler buna şiddetle karşı çıkıyor ve dizilerinin devam etmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermeye niyetliler. Reşat Nuri Güntekin‘in romanını bilenler, özellikle Feride’nin Anadolu maceralarını iple çektiler ama anlaşılan o ki hikaye o raddeye gelemeyerek erken ya da hızlandırılmış bir final ile son bulacak.

O yüzden Çalıkuşu severler “ÇALIKUŞU FİNAL YAPMASIN İMZA KAMPANYASI” düzenlediler. Bir yararı olur mu bilemeyiz ama… yine de belki kanal yönetiminin ve yapımcısının bir şekilde dikkatini çekmeyi başarabilirler.

Umarız dizi en azından bir sezon daha devam edebilir… Çünkü bu kalitede ve bu kadroda bir dizinin bir daha çekilmesi bana göre artık bu reyting koşullarında imkansız görünüyor…

Düşünsenize… Reyting izleyicisi Kurt Seyit ve Şura, Çalıkuşu gibi dizileri görmezden geliyor. Küçük Ağa ve Küçük Gelin gibi dizilerde reyting rekorları kırıyor. Bir gariplik yok mu?

Kesinlikle küçümsemek değil niyetim ama… ortada garip bir durum var.

Ne yani! Bundan böyle bizim kalite standart ayarlarımızı bu diziler mi belirleyecek?

Çalıkuşu’na yazık etmeyin… Gerekirse para kaybedin ama bu diziyi sabit bir günde… eskisi gibi salı 2. kuşakta yayınlamaya devam edin. Belki bir mucize olur ve reyting cihazı sahipleri insafa gelir. Gelmeli… Aksi halde önümüzde ki sezonlarda bu ayarda diziler çekecek tek bir yapımcı bulmamız imkansız olacak…

“ÇALIKUŞU FİNAL YAPMASIN İMZA KAMPANYASI” adresi

 

http://imzakampanyam.com/CALIKUSU-FINAL-YAPMASIN-imza-kampanyasi

Volkan Türkcan

vturkcan@televizyondizisi.com

https://twitter.com/yerlidizi 

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..