Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '14

 
Kategori
Seçim
 

Çalınan oylar için son adres...

Çalınan oylar için son adres...
 

Çalınan oylar için son adres…

Seçim öncesi yaşanan fırtınalı propaganda dönemi  30 Mart tarihinde bir günlüğüne dinmiş olsa da, seçim sonrası günlerde fırtına yerini sağanak bahar yağmurlarına bırakmış görünüyor.

Medyaya yansıyan haberler bunu işaret ediyor:

-Geçersiz olduğu iddiasıyla sayılmayan oylar,

-Çöplerden toplanan oy pusulaları,

-Sandıklar ve torbalara ilave edilen pusulalar,

-Seçim esnasında meydana gelen hatırı sayılır sayıdaki elektrik kesintileri üzerine devam eden tartışmalar,

-Çalınan mühürler ile ilgili alınan önlemlerin uygulanmaması,

-Tutanakların tutarsızlığı,

-Sayım neticelerine yapılan itirazlar,

-Oylamanın üzerinden bir haftadan fazla zaman geçmesine rağmen, Ağrı’da halen sayımı tamamlanamayan oylar  vb.leri bunun açık göstergesi.

Geçen zamana rağmen bitmek bilmeyen şaibe tartışmalarının sona ermesi  için, gerçek hak sahiplerinin haklarının yerini bulması gerekiyor.

Bunun için de; Partilerin, adayların, her şeyden önemlisi de oyların sahibi olan vatandaşların, demokrasi ve hukuk çerçevesinde haklarını arama hakları var.

Şaibelerin kaynağı gerçek ya da uydurma olsa bile, üstünlüğüne ve var olduğuna inandığımız hukukun, kamu vicdanını rahatlatmak üzere demokratik biçimde işletilmesi  önem taşıyor.  

Çoğunlukla Hukukçulardan teşkil edilen sıralı seçim kurullarına yapılan itirazların akabinde alınan sonuçlar, adaletin sağlanmasına ve haklının korunmasına hizmet etmiyorsa, söz konusu makamları işgal edenler siyasi baskılara boyun eğiyor ya da kişisel çıkarlar peşinde koşuyorlarsa, buna neden olan kişiler, kamu vicdanının ve özellikle de kendi vicdanlarının baskısı altında ezilmeye mahkûmdurlar.

İlçe/İl seçim kurullarından sonra Yüksek Seçim Kurullarına ulaşan bir itiraz, burada da kabul görmezse, bir sonraki adres bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi olacak.

Afaki olmayan belgelendirilmiş iddialar söz konusu olduğunda, en azından Anayasa Mahkemesinde adaletin tecelli etmesi beklenir.

Ya beklenen olmaz sa?

Çalınan oylarımız için adaleti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde mi aramamız gerekiyor?

Ne kadar yazııııkkkkkkk.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..