Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '19

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Çalış Deli Gibi Çalış

İnsanlar çok veya az çalıştıklarına göre para kazanmazlar, ne kadar az insanın yapabileceği işi yaparsan o kadar fazla para kazanırsın.
 
Çok çalışmak değildir mesele köle olup çok çalışan ne kazanır? Mesele doğru zamanda doğru işi yapmak. Çok çalışan değerli olsaydı eğer tarlada çift süren öküze bıçak vurulmazdı.
 
Kariyer basamaklarını tırmanmak zeki patronların kişi üzerinden en üst düzeyde faydalanmasıdır. Kişi de ben çok çalıştım buralara gelmek için diye kendini mükemmel zanneder, bir de bakar yaş geçmiş, çocukları büyümüş ama o hep iş yerindeymiş. Kariyerini bilim üzerine yapmışsa hiç değilse harcadığı hayatı başkalarının umudu ve geleceği olabilir ve bunun onurunu taşır. 
 
Ülkemizde saatlerce çalışsanızda karşılığını alamazsınız, üstüne üstlük çok çalışıyorsun diye size ekstra iş verirler, o işte boğulduğun, içinden çıkamadığın zamanda gelip hesap sorarlar. 
 
Çalışmak çok güzel bir şey ama zaman hızlı akıyor, ömür kısa bir gün uyandığımda kariyer adına birçok şeyi başarmış ama yaşlanmış ve kendine hiç zaman ayıramamış biri olmak istemem, hayatta her şeye yer vermek gerekiyor.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..