Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Çalışan anneye 300 Euro

Çalışan anneye 300 Euro
 

ÇALIŞAN ANNE


Evde çocuk bakımı projesi ile pilot il olarak seçilen Antalya, Bursa ve İzmir'de toplamda proje kapsamında 38 milyon euro hibe desteği verileceği açıklandı. Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeyle, gerekli şartları sağlamaları halinde çocuk bakıcısı çalıştıran annelere 300 euro hibe desteği sağlanacaktır.

Bu projeyle, iş yaşamında düşük maaş alan, çocuk bakmak için imkanları kısıtlı olan kadınlar ve anne adaylarının işe daha kolay geri dönmelerini sağlamak, iş yaşamından uzaklaşmalarını önlemek ve kayıt dışı çalışan çocuk bakıcılarının kayıt altına alınması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında pilot il olarak Antalya, Bursa ve İzmir seçilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından evde çocuk bakımı adı verilen projenin Nisan ayında pilot illerde uygulanmaya başlanacağı bildirilmiştir. Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda Antalya SGK İl Müdürü Selim EROL Antalya'da yaklaşık olarak 1.500 anne ve 1.500 çocuk bakıcısı olmak üzere toplamda 3.000 kişinin istihdam edileceğini ve istihdam kapsamında aylık 300 euro hibe desteği verileceğini açıklamıştır. Ayrıca çocuğuna tek başına bakıp engelli çocuğu olan ve MEB veya İşkur'dan çocuk bakmak için sertifika almış çocuk bakıcısı yanında çalıştıran annelere ilave olarak 90 euro daha yani 390 euro hibe verileceğini bildirmiştir. Proje kapsamında pilot il olarak seçilen Antalya, Bursa ve İzmir'de 5.000 anne, 5.000 çocuk bakıcı olmak üzere toplamda 10.000 kadına istihdam sağlanacaktır. Hibe desteğinden çocuk 36 aylık olana kadar faydalanılabilecektir.

Evde Çocuk Bakımı Projesinden Yararlanma Şartları Nelerdir ?

*Başvuru sırasında çocuğun yaşının 0-24 ay arasında olması,

*Çocuk bakıcısının ve annenin aynı ilde ikamet etmesi,

*Çocuk bakıcısı ve annenin Türk vatandaşı olması,

*Başvuru zamanında annenin sigortalı olarak çalışıyor olması,

*Annenin maaşının en fazla brüt iki asgari ücret olması,

*Çocuk bakıcısının öğrenim durumunun en az ilk okul olması,

*Anne ve çocuk bakıcısının arasında birinci dereceden akrabalık bağının olmaması,

*Proje kapsamında annenin çocuk bakıcısı olarak bildirilmemiş olması,

Antalya ilindeki 3 bin kişilik istihdam için www.sgk.gov.tr veya www.antalyasgk.gov.tr intenet adresinden başvurular toplanacaktır.

muhasebegurusu@blogspot.com.tr

Mali Müşavir Umut DENGİZ
 

 
Toplam blog
: 8
: 2399
Kayıt tarihi
: 16.03.15
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Mali Müşavirim. 13 yıldır muhasebe mesleğini icra ..