Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Avukat Aylin Göstericiler

http://blog.milliyet.com.tr/bursaavukat

22 Ekim '18

 
Kategori
Hukuk
 

Çalışan Hamile Kadınların Hakları

Çalışan Hamile Kadınların Hakları
 

Çalışan anne adaylarının İş Kanununa göre bazı hakları bulunmaktadır. Peki çalışan hamile kadınların hakları nelerdir? Öncelikli olarak hamile çalışanlar doğum izni alabilmek için hekimden hamile olduklarına dair rapor almalıdır. Sonrasın kuruma ibraz edilen rapor ile doğum öncesi sekiz ve doğum sonrası sekiz olmak koşulu ile on altı hafta izin almaları mümkündür. Dönüş için ise iş yerine tarih bildirmeleri gerekmektedir. Hamile olunduğuna dair olan belgenin bağlı olunan sigorta kurumuna bildirilmesi, iznin başlaması ve diğer işlemlerin yapılabilmesi açısından önem taşımaktadır. Yanı sıra hamile çalışanlar doğum öncesi çalışma durumlarını eğer durumları iyi ise doğuma üç hafta kalana dek sürdürebilmektedir. Bu durumda kalan süre doğum sonrası izne eklenmektedir. Anne doğum sonrasında ihtiyaç duyarsa altı ay ücretsiz izin hakkından da yararlanabilmektedir.

Hamile çalışan iş yeri koşullarında nasıl değişiklik talep edebilir?

Hamile kadınlar çalışma koşullarında doktorunda onay verdiği biçimde değişiklik talep etme hakkına sahiptir. Çalışan hamile kadınların hakları arasında yer alan iş yeri çalışma koşullarındaki değişikliklerde talep edilmesi mümkün hususlar:

    Doktor raporuna bağlı olarak çalışma saatlerinde değişiklik talebi,
    Ağır hamilelik durumlarında tehlikeli işlerde çalışmama talebi,
    Seyahat etme durumlarından feragat edebilmesi,
    Trafiğin yoğun olmadığı saatlerde iş yerinden çıkmak istemesi,
    Gece vardiyasında çalışmak istememesi,
    Kendisinin ve bebeğinin sağlığını riske atacak durumlarda çalışmak istememesi söz konusudur.

Yasal koşulların sağlanmadığı durumlarda hamile çalışanlar ne yapabilir?

Hamile çalışan  yasal koşulların sağlanmadığı durumlarda iş yerini talepleri bakımından yazılı yada sözlü olarak uyarıp, taleplerinin yerine getirilmesini isteyebilir. Ancak ihtarında yer alan hususular yasal olarak talep edilme koşullarına uygun olmalı yani yerine getirilmesinde zaruret ve gereklilik olup işveren açısından keyfi durum olarak değerlendirilmemelidir. Haklı taleplerin işverence yerine getirilmemesi  halinde mahkemeye başvurarak haklarını talep edebilir.

Hamile kadınların işten çıkarılması durumunda yasal hakları var mıdır?

Çalışan hamile kadınlar sadece hamile oldukları gerekçesi ile işten çıkartılamaz. Ancak işverenler hamile kadınların belirli hakları kullanmalarından rahatsız oldukları için işten çıkarma isteği içerisine girebilmektedirler. İşverenin sadece hamile olması nedeni ile işten çıkarma isteği çalışan hamile kadınların hakları hususunu ihlal durumuna denk düşmektedir. Bu noktada işçinin bu durumu ispat ederek iş mahkemesine başvurması halinde işe iadesi ya da tazminat ve bir kısım yasal hakları elde etmesi mümkündür

 
Toplam blog
: 7
: 1015
Kayıt tarihi
: 16.07.18
 
 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1998 yılında mezun oldum. 2000 yılında da Bursa'da Göste..