Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Çalışan kesimin aylık geliri yıl sonunda %6 düşecek. Siz buna birde %7'lik enflasyonu ekleyin..!

Çalışan kesimin aylık geliri yıl sonunda %6 düşecek. Siz buna birde %7'lik enflasyonu ekleyin..!
 

2012 yılı birinci yarısında çalışan kesimin aylıklarına ortalama %3 zam yapıldı. Yılın ikinci yarısı için de yine %3 zam yapılacak. Bu durumda çalışan kesimin aylık gelirine basit olarak toplam %6 zam yapılmış olacak.

Ancak birde şu gerçek var. Çalışan kesimin aylıklarından yapılan gelir vergisi kesintisi yılbaşında %15’ten başlayarak kademeli olarak önce %20’ye yılın ikinci yarısından itibaren de %27’ye çıkıyor. Bu da gelir vergisi kesintisinde toplam 12 puanlık artış demek.

Bu durumda çalışan kesimin aylık geliri artmayacak. Aksine yapılan %6’lık zammı gelir vergisindeki 12 puanlık artıştan çıkarırsak %6 düşecek.

Siz buna 2012 yılı sonunda gerçekleşmesi beklenen yıllık ortalama %7’lik enflasyonu da ekleyin. Bu durumda çalışan kesimin alım gücü reel olarak %13 düşmüş olacak.

2013 yılı başında enflasyon farkı maaş ve ücretlere eklense de, enflasyonun alım gücündeki aşındırıcı etkisi nedeniyle çalışan kesimin alım gücü ve refahına hiçbir faydası olmayacağı gibi, aylıklara yapılan zammın iki katı gelir vergisindeki artışla geri alınmaya devam edecek.

AKP’nin on yıllık iktidarı boyunca sizi enflasyona ezdirmiyoruz diyerek uyguladığı yöntem işte budur.

Ve bu yöntemle AKP’nin on yıllık iktidarı boyunca çalışan kesimin alım gücü ve refahına bir kör kuruşluk hayrı dahi olmamıştır.

AHMET ELDEN

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..