Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '14

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Çalışırken tam, emeklilikte yarım maaş veriliyor; emekliyken Allah bize gökten yiyecek mi yolluyor?

Çalışırken tam, emeklilikte yarım maaş veriliyor; emekliyken Allah bize gökten yiyecek mi yolluyor?
 

Ya tamam gerekçesi mantıklı, sonuçta fiili olarak çalışmıyorsun, çalışıyor gibi para alamazsın tabii ki de işin bir de geçim yönü var. Çalışırken adama atıyorum 1000 lira veriyorsun, emekli olunca 500 lira; kişi bu 1000 lirayla geçiniyordu, emekli oldu 500 lira vermeye başladın, “ çalıştığın zamanlara göre yarısı kadar yemek yiyeceksin” mi demek istiyorsun?

Yoksa emekli olduğumuzda ihtiyaçlarımız mı azalıyor? Hani çocuklar evlenmiş ayrılmıştır, karı koca bir Ayvaz bir Köroğlu kalmışlardır, bu para ikisine yeter, hem az yesinler sağlıkları bozulur mu deniliyor? Tamam ama bu varsayım gerçeğe uymayabilir. Dört çocuk, bir karı, üstelik ev kira, çocuklar okuyor, üstelik adam yıllarca çalıştı emeklilikte biraz gün görmek istiyor; o güne kadar biriken borçlar ve hastalık halleri de cabası…

Yani şimdi bir elinizi vicdanınıza diğerini de cüzdanınıza koyun, bu adam/bu kadın ne yapsın?

“Devletin imkânları bu kadar” Hay bu devlet batsın! İnşallah AB kapılarında sürünür de dilim dilim dilenir! Doğdum emzik param yok, devletin imkânları; işte gidiyorum kefen param yok, devletin imkânları.

Ya kardeşim bu ülke bize yetmiyorsa Sahrayı Afrika’yı 49 yıllığına kiralayalım; yetiyorsa yetirin da! Emekli olunca aynı boğaz yemiyor mu kardeşim! Bak Kerim Korkut iktidara geldiğinde “Second Life-İkinci Hayat” emeklilik modelinde ne yapacakmış. Senin verdiğini verecek, artı herkes ölünceye kadar üretmeye devam edecek.

Devlet bunlara (sevdiği işler/hobileri doğrultusunda) iş verecek, iş kuracak. Üretileni satıp parasını üretene verecek. Yani her emekli hem eğlenecek/gezecek hem de üretime katkıda bulunup para kazanacak. 1000 lira emekli maaşı alıyorsa belki 500 de öyle alacak, geçimi kolaylaşacak. Sense adamı/kadını eline yarım maaş veriyor ne yaparsan yap deyip kaldırıp atıyorsun. Emeklilik dönemi dilencilik dönemi oluyor. Uygulanan ekonomi programları kişilerin gelirinde artış sağlamıyorsa ne anlamı var ki.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..