Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '20

 
Kategori
Değerleme
 

ÇALIŞKAN ACARLAR HALKI

Merhaba Arkadaşlar

Bugün Sizleri Türkiye’de Nadir Olarak Görülen Ve Çok Çalışkan Bir Halk Olan Acarlardan Bahsedecegim. Bu Yazıya  Dikkatle Okumanızı Ve Bu Çalışkan Acarlar Halkına Sizlerinde Tanımanızı İstiyorum.

Hadi Başlayalım :

Acarlar Halkı Türkiyede Nadir Olarak Görülen Ve Çalışkanlıkları İle Ün Yapmış Bir Halktır.  Günümüzde Sadece Aydın İncirliovada Yaşamaktadırlar. 2014 Büyükşehir Belediyesi Kanunu İle Belediyelik Olan Acarlar Kasabası , İncirliova’ya Bağlanarak İncirliova’nın Nüfusuna Dahil Olmuşlardır. Aydın Büyükşehir Belediyesi  Olmadan Önce Acarlar İncirliovaya Bağlı Bir Kasaba İdi , Ancak Büyükşehir Belediyesi Kanunu İle İncirliovanın Bir Mahallesi Olmuştur.  Bugünden İtibaren İncirliova’nın Bir Mahallesi Olarak Yaşamaya Devam Eden Acarlar Halkı Gün Geçtikçe Nüfusları Artmaya Başlamıştır. 2019 Nufüs Sayımında Acarlar Halkının Nüfusu  11.000 Olarak Belirlenmiştir.

Çalışkan Dedim Ya Neden Çalışkan Demişimdir

Acarlar Gece Gündüz Demeden Çalışan Halktır. Ekonomisi Genel Olarak Tarım Üzerine Kurulmuş Bir Yerdir. Acarlara Giderken Yol Kenarlarına Baktıgınızda Yükselen Binalar , Avm’ler Yerine Tarım Arazileri Bulunur Ve Bu Arazılerinde Hiç Birisi Boş Değildir. Evet Ciddi Söylüyorum Hiçbir Arazi Boş Kalmaz Ve   Egede Çogu Pazara Gittiginizde Acarlarda Yetişen Sebze Ve Meyveleri En Önemlisi İse Bu Nadir Ve Doğal Yetiştiren Cefakar İnsanları Görmek Mümkündür.

Tarladan Direk Pazara Malları Getiren Bu Çalışkan İnsanlar Araya Aracı Vs Kimseleri Sokmayarak Halkın Sebze Ve Meyveyi Ucuza Ulaştırmayı Başarıyorlar. Bir Düşünün Günümüz Türkiyesinde Her Şey Pahalı  Ve Kalitesiz Durumda İken Bu Çalışkan İnsanlar Vatandaşların Hem Kaliteli Hemde Ucuza Yemelerine Saglıyorlar. Allah Onlardan Razı Olsun

Kısa Olarak Bahsetmek Gerekirse

Yaşadıkları Yer   =  Aydın / İncirliova

Nüfusları  =   2019  Sayımında  11.903

Geçimleri = Tarım

İnsan  Yapısı = 7’den 70 ‘A Kadar Çalışkan Bir Halk

Tarihçleri = 

Evet Arkadaşlar Bu Konuda Bazı Araştırmalar Yaptım Tabiki. Ama Bu Sonuçlarımın Hiçbirisi Net Olarak Bilinmemektedir.

  1. Araştırmam Olarak Acarlar Halkının Ataları Hindistan Tarafından Göç Yaparak Bu Topraklara Yerleşmişlerdir. Tabiki Sadece Bir Araştırma Ama Ne Kadar Doğru Bilinmez

Gelelim Diğer Araştırma Aşamama

  1. Olarak İse Acarlar Halkının Ataları  İse Gürcistan Tarafından Göç Yaparak Bu Topraklar Yerleşmişlerdir. Hatta Günümüzde Bile Gürcistan Devletinde Acara Özerk Cumhuriyeti Mevcuttur. Tabiki Ne Kadar Bag Var O Ayrı Mesele.

 

Anlatmak İstediğim Şey Acarlar Halkının Bir Değer Olduğunu ,   Bu Değeri Herkesin Bilmesini Ve Öğrenmesini İstedim. Bu Yazıya Değerli Zamanlarınızdan Ayırarak Okudugunuz İçin Teşekkür Ederim.

Sevgi Ve Selamlarıma Sunarım.

 

Hüseyin Yurtdaş

Aydın / İncirliova

 
Toplam blog
: 13
: 115
Kayıt tarihi
: 11.01.18
 
 

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEZUNUYUM. ..