Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Çalışma bakanının kızı, Milli Eğitim bakanın ın oğlu...

Çalışma bakanının kızı, Milli Eğitim bakanın ın oğlu...
 

İnsanlara en önemli değeriniz ne diye sorulduğunda ahlak diyeceklerdir. Kişisel ahlakın hangi düzeyde olduğunu yaşarken pek ala biçimde görüyoruz. Kişisel ahlak, adı üzerinde kişisel olduğu için bazen değişkenlikler gösterebilir. Birde siyasi ahlak varki yaşanan olaylar bu kadaranı da pes dedirtiyor. Çalışma bakanının kızı bu mükemmel siyasi ahlak sayeside ünlü oldu bile. Hatırlayalım;

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik, okumakta olduğu Acıbadem Üniversitesi’nden yatay geçişle Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi’ne alındı. Hacettepe İngilizce Tıp, üniversite giriş sınavında en yüksek puanlı öğrencileri alır. Genelde, sınavı ilk bin kişi içerisinde kazananlar burasını tercih eder. Çok önemli bir olaydır. Hanım kız daha önce 12 öğrenci ile birlikte yatay geçiş için başvurmuş ama reddedilmişti.

Ancak Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne seçilen Murat Tuncer iktidarın adamıdır ve o makama Bay Abdullah Gül tarafından seçilmiştir. Kadrosu üniversitede görünüyor, ancak Sağlık Bakanlığı’nda görev yapıyor.

Kendisine rica edilince alelacale teamüllere uymayan bir şekilde senatoyu topladı. O onüç kişiden bakanın kızının yatay geçişi onaylandı. Kendisinden daha fazla layık ikiyüzbin kişi dururken bu torpil, bu ayrımcılık, bu kayırma yapıldı.

İleri demokrasainin yaratıcı kabinesinin mümtaz üyesi bakan kırılmadı. Hayırlı olsun, bu olay bu yöneticilerin ne oduğu hakkında çok net ip ucu veriyor.

Birde milli eğitim bakanının oğlunun hikayesi var. Sanırım onu pek duyan olmamıştır. Hadi anlatıverelim.

Ünlü şair Can Yücelden bahsedeceğiz. Yakın dostu ve Ankara Atatürk Lisesi'nden sınıf arkadaşı ile birlikte yurtdışı eğitim bursu kazandığı halde, babası, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in "Bakan, kendi oğluna torpil yaptı derler" diyerek engellemesi nedeniyle yurtdışına gidemediğini biliyoruz.

Bu iki örneği derinlemesine tahlile sanırız gerek yok. Biri başbakanın ve bakanlarının ağızların her açtıkça saldırdıkları İsmet İnönü hükümetinin bakanı, diğeri dünyaya örnek gösterildiklerini iddia eden ileri demokrasi kabinesinin bakanı.

Yorum sizin.

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..