Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Çalışma yaşamında yapılan hadsizlikler

Çalışma yaşamında yapılan hadsizlikler
 

Bazı Durumlara Çokta Tın Çokta Fifi Diyesim Var


İnsanların bu kadar hadsiz, kendisini bilmez, pervasız davranış biçimleri neyi simgeliyor acaba?

Çalışma hayatında sayısız davranış biçimleriyle karşılaşabiliriz. Sayısız karakterle başbaşa kalabiliriz. Ama gelin görün ki, bazen o karakterlerin eşi benzeri olmadığını anlayabiliyoruz. Çalışma yaşamında gerçek dostluk, arkadaşılk, samimiyet gibi bir durumun olmadığını yaşanmışlıkları önümüze koyup düşündükçe görebiliyoruz. Departmanlarınız, çalışma alanınız aynı olmasa bile sadece aynı kurumda olduğunuz için bu tür naylon insanlar sizi kendisine rakip olarak görüyorlar. Açık sözlülükle patavatsızlık arasında koskoca bir ince çizgi var. Ama malesef bunu bilmeyen o kadar çok boş boğaz yaratık var ki ; hayretler içerisinde olup biteni izlersiniz.

Bugün gerçekten sevdiğim bir arkadaşım ( ki yaşça büyük biri) olur olmadık yerde öyle bir laf etti ki o an onu bir kaşık su da boğmak istedim. Onunla alakalı olmayan durumlarda bile dikkat çekmek için elinden geleni yapan, her türlü saçmalığı yapabilecek karakterde olduğunu bugün itibariyle anlamış bulunuyorum. Hayır yani dikkat çeksen ne çekmesen ne. Konuşmalarınla, davranış biçimlerinle zaten herkesi kendinden soğutuyorsun bu neyin artistliği ! Bir kişi size değer veriyorsa, seviyorsa ona her türlü söz söyleme hakkına sahip değilsiniz. Onun samimiyetine güvenerek maşa yapma durumunda da değilsiniz. Emin olun karşınızdakiler salak değil sadece doğru zamanı bekliyorlar. İntikam soğuk yenen yemektir. Zamanla sergilemiş olduğunuz davranışlar geri size güzel güzel dönecektir. 

Herkes haddini , yerini , sıfatını bilmeli.

Sırf konuya olur olmadık yerde muhalefet olmak için, sırf her konu da ben haklıyım moduna girmek için bu tür davranışları sergileyen insanlar neyin kafasını yaşıyorlar acaba ? Düşünsenize her konu da muhalefet olacağım, her konuda haklı olacağım diye kendini yerin dibine sokuyorsun haberin yok.

Aman siz siz olun başkasnın yanında kendinizi ön plana atmak için b.ka atmayın ! Seviliyorsanız zaten seviliyorsunuzdur. Zorla kendinizi sevdiremez ya da beğendiremezsiniz. Yahut her zaman siz haklı değilsinizdir emin olun.

İnsanca yaşam için ince çizgilere dikkat etmek üzere.

Sevgilerle...

 
Toplam blog
: 15
: 482
Kayıt tarihi
: 05.08.14
 
 

Delidir doludur insan evladıdır (:   Ankara   Bilgisayar/Bilişim ..