Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '10

 
Kategori
Haber
 

Cam Adam

Cam Adam
 

"Hayatımda bilinçli yada bilinçsiz önemli bir yerin var" dediği Okan bayülgen ile


" Hayatımda bilinçli ya da bilinçsiz önemli bir yerin var " dediği Okan Bayülgen' in programında tanıdık O'nu, kendisine "Camadam" lakabını uygun bulmuş. Doğa Rutkay 'ın arkadaşı. Adana'da yaşıyor. Rica etmiş sadece Okan Bayülgen'in sesini duymak istediğini, telefonda konuşmak istediğini söylemiş. Ve kendini Programda bulmuş Doğa'nın güzel organizasyonuyla.

Programı izlemeyenler bu yazıyı okuduklarında zaten hakkında birşeyler duymuş olacaklarından eminim. Sadece geceye damgasını vurmakla kalmadı aslında. Çok kötü, çok acılı günler yaşadığımız, düşünme yetilerimizi kaybettiğimiz , gerginliklerin yaşandığı bu anlarda , zekasıyla, hasret kaldığımız zekice espirileriyle, özgüveniyle ve de en önemlisi çalışmanın, azmin, üretmenin , "hiçbir koşula" bağlı olmadığını gözümüzün içine sokarak anlattığı kendi hikayesiyle bizi kendisine hayran bıraktı.

15 dakika kaldığı programda konsantre bir diyalog yaşattı bizlere. Hiç mi bir tek kelime aykırılık yaşanmaz, hiç mi bir tek kelime boşa sarfedilmez ve hiç mi bazı şeyler suistimal edilmez. Hitabetinden seçtiği kelimelere, kurduğu cümlelerden ne anlatmak istediğine kadar çok güzel bir ifade biçimiyle kendisine hayran bıraktı. Ne bir talebi vardı ne de kimseden yardım istiyordu, zaten ihtiyacı da yok. Aksine , onun yardımına , onun günümüzde insanların paralar döküp , ve hayatında üç beş kelime öğrenmiş insanlardan alınan basma kalıp lafların "copy-paste" yapıldığı ve " Coach" denilen yaşam yönetmenliğine ihtiyacı olan çok insan olduğu kanaatindeyim. Bunlardan birisi de ben tabi ki..

İlk teklifini Okan Bayülgen'den aldı, Medya Kralında her hafta 5 dakikalık bir bölüm hazırlayacak, eminim çok güzel şeyler üretecektir. Yazdığı, derlediği, bulup buluşturduğu , içeriğinin muhteşem olduğunu tahmiettiğim kitabına sponsor ve Yayın Evi bulacağından da eminim.

İkinci ve güzel bir teklif te Ayşe Aral' dan geldi Twitter da, bir hafta köşesinde yazı yazması konusunda. O gün gazetesinin tirajını şimdiden merak ediyorum.

Peki ne anladık Camadam dan? Neydi bizi kendisine hayran bırakan? Nesinden o kadar etkilendik? Çok basit. Boyalı, suni, basit, derinliği olmayan, sorgulamayan, nefes aldığımız için yaşadığımızı sandığımız, çıtamızı TV de, gazetede, dergide, siyasette var olanların seviyesine ayarladığımız ( yükselttiğimiz yada düşürdüğümüz), Recep İvedik filmlerine gişe rekorları kırdırdığımız espiri anlayışımız, karşımıza çıkan en küçük engeli aşmadaki beceriksizliğimiz yada bıkkınlığımız, kendimize olmadık mazaretler ürettiğimiz "biz" i sorgulattı.

İnsanlık dersi verdi, hayata nereden değil nasıl baktığını anlattı. Tekerlekli sandalyesinden gecenin o saatinde uzanmış Plazmalarından Okan Bayülgen'i izleyenleri yerlerinden kaldırdı. Bizden alınanları hatırlattı aslında bize, uykudan uyandırdı belki, düşünmemize neden oldu, kendimize gelmemize, rüyalarımızdan uyanmamıza.

Camadam bize mutlu olmanın yolunu öğretti... Özürümüzle yüzleştirdi... Ne kadar teşekkür etsek azdır.

Okan Bayülgen'e ve de Doğa Rutkay'a da

Takip etmek isterseniz .. http://twitter.com/camadam

 
Toplam blog
: 20
: 665
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun, siyasi , ekonomik ve konjüktürel gelişmeleri birlikte..