Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Cam çatlarsa geri dönüşü olur mu?

Cam çatlarsa geri dönüşü olur mu?
 

Varlığında değil kayıp edince kıymetini bildiğimiz şey


Bir sevgiyi veya bir aşkı yaşamak insan yaşamının en güzel, en heyecanlı ve en büyük olayı- dır ama bu yoğun duygular inanılmaz derecede çok kırılgan ve çok hassas bir denge üzerinde yürür. Bu aynı zamanda çok tehlikeli bir dönemeçten geçmek demektir. Herkes de bunu başa- ramaz ve çok acısını çeker.Çünkü o duygular çok yoğun ve çok hassastır ve aniden her şey ters yüz olabilir.Nasıl olsa seviliyorum diye rehavete kapılıp hata yapmamak lazım. Hatasız insan olur mu diyeceksiniz, olmaz elbette, ama sakın kırılmasına neden olacak bir hata yapmayın veya hataların sayısı çok olmasın.

Bir birinize aşıksınız, deli gibi seviyorsunuz fakat buna rağmen zaman zaman hatalarınız, olumsuz tavır ve sözleriniz de oluyor ama bu olumsuzluklar yaşadığınız güzel sevgi nedeniyle anında olumluya çevrilerek görmezlikten geliniyor.Anlayış ve tolerans harika. Nazlarınız, kap- ris ve kompleksleriniz... kısaca olumsuz her şey anında sevgi potası içinde eritilip yok ediliyor Cicim ayları cicim cicim..Yürekleriniz öyle sıcak.gözleriniz öyle pırıl pırıl ki...Öyle sevgi do- lusunuz ki...İçinizi yüreğinizi dolduran o sevgi dünyayı ayaklarınızın altına seriyor ve siz bu- lutların üzerinde uçuyorsunuz.Hiçbir şey umurunuzda değil, dünyanın en güzel şeyine sahip- siniz , içiniz en güzel duygularla dolu ve sanki tüm dünya yüzünüze gülüyor. Mutluluktan ağzı nız kulaklarınıza varıyordur.Satmışsınız dünyanın anasını...

Ammaaa....

Ne yazık ki bu güzel atmosfer her zaman devam edemeyebilir ve hatta bazen ufak bir şeyde aniden kesilebilir.Çok az kişi başarılı bir şekilde bu tür ilişkileri yürütebiliyor.Rehavet ve dik- katsizlikten meydana gelebilecek en ufak bir kırılmada zaten hassas olan o büyülü atmosfer ye rini cehennem azabına bırakabilir.Cam bir kere çatladı mı artık o çatlak asla bir daha kapanmı yor ve gün geçtikçe daha da büyüyerek kapanamaz hale geliyor..

Cam bir kere çatlamaya görsün...Çatlarsa ne olur?

Bu kez araya gurur, inat, kaprisler ve kin girerek çatlağı genişletmeye başlıyorlar.Açılan arayı kapamak istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor.Sen ettin ben etmedim kavgası ve suçlamalar başlıyor bu kez.Geçmişte sevginin yok saydığı kusurlar tek tek yeniden ortaya çıkmaya başlı- yor ama önceki gibi artık hoşgörü ve sevgi potası da çalışmadığı için es geçilmiyor Aksine her iki taraf kendisini temize çıkarmak için karşı tarafı suçladıkça, hatalar aradıkça iş daha da de- rinleşerek kangrene dönüyor.En tehlikesi de sevginin yerini bazen kin ve düşmanlık duygusu nun alması oluyor..Kin ve sevgi yer değişiyor.Başkası var da o yüzden beni bıraktı kuşkusu kıskançlık duygusunu kabartmaya başlıyor o sırada.İşte o zaman dehşet anlarını yaşamamak için güçlü bir irade ve taş gibi sabır gerekiyor.Dayanabilene helal olsun.Tabi bu anlattıklarım sevenler, aşık olanlar için geçerli.

İnsan ömrünün de mevsimleri ve her mevsimin bir zamanı vardır.Nasıl ki o mevsimlere geri dönülemiyorsa o mevsimlerde yaşanan sevgilere aşklara ve heyecana da asla bir daha geri dö- nülemiyor.Çünkü o mevsimde yaşanan heyecan ve biyolojik olaylar o zamana aittir aynısını sonradan tekrar yaşayamazsınız.Yaşasanız bile farklı yaşarsınız.O yüzden geçmişe özlem hep duyulur ama asla bir daha geçmişe dönülmüyor ve o geçmiş bir daha yaşanmıyor.

Sonuç olarak, güzel bir evlilik veya beraberlik yaşıyor olabilirsiniz ama sakın o güzelliğin aynen devam edeceğini sanıp hata yapmayın.Her an o büyülü yaşam tersine dönebilir.Cam bir kere çatlamaya görsün.Bir çatladı mı bir daha asla eskisi gibi bir araya getiremezsiniz.

Reşit YAMAN

03.06.08.İstanbul

 
Toplam blog
: 24
: 661
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

1952 Ağrı doğumlu olan Reşit Yaman altı yıllık yatılı Van Alpaslan İlköğretmen Okulu'ndan sonra İ..