Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
342
 

Çam fıstıklı kıymalı börek

Çam fıstıklı kıymalı börek
 

Çam Fıstıklı Kıymalı Börek


Malzemeler:
1 adet soğan
Zeytinyağı
500 gr kıyma
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
50 gr çamfıstığı
2 adet yufka
80 gr yoğurt
90 gr tereyağı
10 gr kırmızıbiber
100 gr süzme yoğurt

Yapılışı:

Yufkayı pazardan alıyorum. Yufkacıdan ya da fırından da yufka alınabilir ancak seri üretim yapan süpermarket yufkalarını hem kalın oldukları hem de ezildikleri için tercih etmiyorum.
Böreğin harcı
Soğanı soyup küçük küçük doğradıktan sonra zeytinyağıyla birlikte tavaya koyup kavuruyorum. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekliyorum. Kıyma, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavuruyorum. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırıyorum.
Çamfıstığını bir yanmaz tavada pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra kıymaya ekliyorum.
Böreği Döşerken
Yufkaları üst üste koyup dörde keserek üçgen şeklinde 8 parça elde ediyorum. 40 gram tereyağını eritip yoğurtla çırpıyorum. Üçgen yufka parçalarının kavisli kenarına bir kaşık kıyma koyup şerit şeklinde yayıyorum. Yufkanın sivri ucuna kadar yağ-yoğurt karışımından sürüyorum. Sigara böreği gibi sarıp kendi çevresinde döndürerek gül böreği şekli veriyorum. Yağlanmış tepsiye dizdiğim böreklerin üstüne yağ-yoğurt karışımından sürüp ı8o°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyorum.


http://www.yemektariflerim.com/camfistikli-kiymali-borek-tarifi.html

gülsen tunçkal bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 29
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 573
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster