Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '07

 
Kategori
Eğitim
 

Çam sakızı çoban armağanı

Çam sakızı çoban armağanı
 

Birsen İNAL, Diyarbakır Özel Seçkin Fırat İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
Okuttuğu sınıf 3/A sınıfı (Geçen eğitim öğretim yılının 2/A sınıfı).

Haziran 2007'de
Birsen öğretmen "Çocuk Klasikleri"nden kırk kitap belirledi.
- Bu kitapları yaz tatili boyunca okuyacak; bunlar arasından belirlenecek yedi kitaptan sınav olacaksınız dedi öğrencilerine

2007- 2008 eğitim öğretim yılının başında 2/A sınıfı 3/A sınıfına geçti. Belirlenen kitaplar arasında 7 kitap seçildi. Sınav komisyonu oluşturuldu. Seçilen kitaplardan komisyonca 60 soru hazırlandı. Sınıf mevcudu kadar çoğaltıldı.
Birsen öğretmen sözünde durmuştu. Sıra öğrencilerde idi. Bakalım onlar da sözlerinde durmuşlar mıydı?
Sınav günü ve saati tespit edildi. Öğrencilere duyuruldu.

3/A sınıfı öğrencileri belirlenen gün ve saatte sınav salonunda yerlerini aldılar. Soru kitapçıkları ve optik okuyucu formatlı cevap kağıtları dağıtıldı. Gözetmenler yerlerini aldı. Sınav sonunda toplanan cevap kağıtları değerlendirildi.

SEVİNDİRİCİ SONUÇ

20 öğrencinin de Birsen öğretmenin sözünü tuttuğu gibi, sözlerini tuttukları ( Kitapları okudukları) sınav snucunun yansımasından belli oluyordu.

Altmış sorudan altmışına da eksiksiz doğru yanıt veren Berdan KÖROĞLU ile Helin YAVAVLI idi. Snav sonucunun iki birincisi vardı. Bir soru eksikliği ile ikinciliği üç , üçüncülüğü ise iki kişi paylaşmıştı. Net başarı yüzde doksandı.

Tüm öğrencilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı dahlinde madalya verildi. Kitap okumanın ödülü idi bu madalyalar.

ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI
Çeyrek altınlar "Sokak Çocukları"na

Madalyaların yanısıra birinciliği paylaşan iki öğranciye bir de "Çeyrek Altın" ödülü verildi. Okul müdürü ödüllerini verip başarılarını kutladıktan sonra Berdan ve Helin mikrofon istediler. Br yanlışlık mı yapılmıştı diye kafalarda soru işareti belirirken; Berdan KÖROĞLU salonu alkış tufanına boğan mesajını verdi.
- Madalyamı kendime saklayacağım ama; "Çeyrek Altın"ı Sokak çocuklarına bağışlıyorum. Dedi.
Helin YAVAVLI da
- Madalyamı kendime saklayacağım "Çeyrek Altın"ı sokak çocuklarına bağışlıyorum deyince; küçücük yapıları ile salondakilerce DEV bir yapıya büründürüldüler. Dakikalarca alkışlandılar. Herkesin gözünde DEV'leştiler.
Mesajları anlamlıydı. Belki bağışladıkları çeyrek altınlar ile kimseyi sokaktan kurtaramıyacaklardı ama anlam yüklü bir mesaj verdikleri kesindi.

http://www.mehmetkapcak.com
 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..