Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Çamaşır suyu içen çocuk

Çamaşır suyu içen çocuk
 

HASTA ÇOCUK


Özellikle çocuklu evlerde, ailelerin her konuda çok dikkat etmeleri gerekir. Çocuklar her tarafı karıştırmaya meraklıdırlar. Arkadaşım geçen sene mutfaktaki sünger ve bulaşık bezlerini arınık etmek için küçük su şişesine bir miktar çamaşır suyu koyarak evyenin altına koymuş. Arada, bir kaba su koyup çamaşır suyundan birkaç damla koyarak bezleri içinde arınık ediyormuş. 6 yaşındaki torunu mutfağa girip evyenin altını karıştırırken çamaşır suyu konan şişeyi bulup, su zannederek bir yudum içmiş. Tabi çocuk çığlığı basınca, hemen yakındaki tıp merkezine götürülmüş. Gerekli müdahale yapılıp midesi yıkanmış ve bir gece hastanede yatırılmış, sonra yavaş, yavaş sağlığına kavuşmuş.

Bu tip hipoklorit çözeltiler içildiği vakit, ağız ve üst sindirim mukozasında örselenmeye bağlı belirtilere yol açılır. Ağrı, kanlı olabilen kusma, yutak ve gırtlakta ödem ortaya çıkabilir. Ağır olgularda yemek borusu ve mide delinebilir, aşırı tansiyon düşmesi ve bilinç bulanıklığı, koma görülebilir.

Bu gibi hallerde aile paniğe kapılmadan hastaya sıvı vermeleri ve açık hava çıkartarak en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırmaları gerekir.

Sağlıklı yaşam dileklerimle.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..