Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '14

 
Kategori
İnançlar
 

Cami Cemevi Aşevi Projesine hayır!!!

Cami Cemevi Aşevi Projesine hayır!!!
 

Cami Cemevi Aşevi Projesine HAYIR !!!


Aleviler üzerinde tarih boyunca var olan asimilasyonların son halkası nedir diye sorsalar herhalde bu projedir deriz !..

Öncelikle belirtmeliyim ki Camilere ne karşıyız ne de rakibiz !..

Cami de yapılabilir Cemevi de burada sıkıntı yok ama bu iki ibadethaneyi iç içe yapmanın Alevilere yönelik olarak yeni bir asimilasyon olduğunu düşünüyorum dersek az deriz çünkü Alevilerin çok büyük çoğunluğunun böyle düşündüğünü biliyoruz.

Alevi ibadethanelerinin yapımını herhangi bir cemaatin üstlenmesi söz konusu olamaz. Onlarca Alevi derneği, vakfı varken İzzettin Doğan "dedenin" ismi, kimliği ne olursa olsun bir cemaattin parasal desteği ile Cemevi, Aşevi yaptırmasını doğru bulmuyoruz.

Çok büyük paralar harcanarak yapılacak olan cami, cemevi ve aşevinin parasal kaynağının helal olmadığını düşünüyoruz. İzzettin bey "Alevilerin Gülen cemaatine ilgi duyduğunu" söylüyor. Allah akıl ihsan etsin diyorum pes doğrusu. Hangi aklı başında Alevi kula kulluk eden, biat kültürünün yaşatıldığı cemaatlere ilgi duyabilir.

Ehlibeyt düşmanı Muaviye'ye "Hazreti" ünvanı verenlerin Alevilere ancak menfaatleri doğrultusunda yaklaştıklarını görmemek için kör olmamız gerekir. Bir inanca sahip insanlar hem Ehlibeyti hem de Muaviye'yi sevemezler. Muaviye isminin sonuna getirdikleri R.a (radıyallâhu anhüma) Allah ondan razı olsun demektir. Herkes şimdi elini vicdanına koysun Allah, Ehlibeytini katledenlerden razı olur mu?

Google'da Arayın lütfen: Hazreti Hasan ve "Hazreti Muaviye" (radıyallâhu anhüma).

Böyle bir yazıyı kaleme alan, böyle düşünen insanlarla Alevilerin yan yana gelmesi mümkün değildir ! Nasıl olsun?Bir tarafta Türkiye'de değil dünya'da Ehlibeyt, Hz.Üseyin için yası matem tutan bir inanç sistemi, diğer tarafta peygamber torununu hunharca kesen ve babadan oğula Ehlibeyt düşmanlığı tescilli olan Emevi, Mavya zihniyeti !..

Değerli dostlar, böyle bir proje samimi değildir. Projede yer alanların samimiyetine güvenmiyoruz ve bu adımdan biran önce geri dönmelerini söylüyoruz.

Aşk ile

www.alevi-haberleri.com

 
Toplam blog
: 12
: 39237
Kayıt tarihi
: 24.07.10
 
 

Merhaba, on dört yıldır çocukların ve gençlerin sosyal gelişimleri için çalışmalar yapıyorum. Ayr..