Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

Cami duvarına bankamatik koymak!!...

Cami duvarına bankamatik koymak!!...
 

internetten alınmıştır.


İstanbulda bir caminin duvarına bankamatik konmuş... Cami ile banka'yı yanyana düşünemeyen halkın bir kesimi bu duruma itiraz ediyor ve bankamatik oradan kaldırılıyor.

İstanbul'un çiceği burnunda Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder de, Mustafa Sarıgül'ün "Besmelesiz laf etmemesine" nisbet  cami duvarına bankamatik konulmasına karşı çıkanlardan.

Konuyu Meclis gündemine getiren Sırrı Süreyya Önder, Hükumete yüklenerek, "Bu bankamatik'i neye karşılık cami duvarına koydunuz?" diye soruyor.

Seçim bu, Sırrı Süreyya, Sarıgül'e inat beş vakittin beşinde de İstanbul'un bir camisinde namaz kılarken görüntülenirse şaşmayalım!!...

Sarıgül zaten, tüm "cemaatlerle" içli dışlıdır... Onu her tür mabette görebilirsiniz!!

Bankamatik konusuna dönersek, S.Süreyya Önder'in cevabını Diyanetten sorumlu Bakan, Bekir Bozdağ veriyor: Bozdağ, bu işi yapanın cami derneği olduğunu, konunun Müftülük ve Diyanatle ilgisi olmadığını  belirterek savunuyor Hükumetini..

Dahası, bununla ilgili bir yönetmelik çıkararak cami duvarlarına böyle bankamatikler konmasının önüne geçileceğini söylüyor.

Cami cemaatinin bir bölümü ise, bankamatik'in bir hizmet aracı olduğunu ifade ile, kaldırılmasına karşı çıkıyor... Çünkü, çoğu yaşlı insanlar "hizmeti" yakınında bekliyor...

İşte, Türkiye'ye mahsus bir sorun başlığı daha!!

Bankaların faiz kurumları oluşu, faizin de İslam dinin de şiddetle yasaklanmış bulunuşu, bankamatik'in cami duvarına konmasını "dini bir sorun" yapıyor...

Oysa, Cami cemaati olsun olmasın Müslüman halkın yüzde doksanının bankalarla iş yapmak zorunda olduğu, hepimizin nerede olursa olsun, nerdeyse her gün bankaya ya da onun "matik" ine yolumuzun düştüğü bir zamanda, bankamatik'in caminin bahçe duvarında olmasının ne "sakıncası" var?

Tamam...Matik veya başka bir şey, getirip cami avlusuna koymayın ama caminin dış duvarında bankamatik varsa ve bu insanlar bu matik'i kullanıyorsa bunun ne "günahı" olabilir?

Eğer, bu faiz kurumunun "aleti"nin cami yanında işi yok diyorsanız, o zaman bu faiz kurumlarını ortadan kaldıracaksınız ya da milleti bunlara mahkum olmaktan kurtaracaksınız...

Yani, din sadece camide veya caminin dış duvarları çevresinde mi yaşanır?...Din her yerde ve her an yaşanan bir "hayat tarzı" değil midir?...

Burada bir sakatlık var?... Ben camiden çıkınca Bankamatik'e uğruyor para çekiyor ya da borç ödüyorsam ya da aynı şeyleri camiye girmeden önce yapıyorsam, bunu camiye yakın ya da uzak Bankada ya da onun "matik"inde yapmamın ne farkı var?..

Yani,  bu bankamatikler, barhane, kumarhane,bilme ne hane gibi yerler mi?...

Değilse, devletin ve milletin her işini bankadan gördüğü bu zamanda bu "hassasiyet"in anlamı nedir Allahaşkına!...

Dediğim gibi, gücünüz yetiyorsa adına "banka" denilen bu çağdaş "tefecileri" ortadan kaldırın...

Yapabilir misiniz?

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..