Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '14

 
Kategori
İnançlar
 

Camilerin etrafındaki duvarlar insanlara buraya girmenin yasak olduğu hissini veriyor

Camilerin etrafındaki duvarlar insanlara buraya girmenin yasak olduğu hissini veriyor
 

Allah’ın evinin kapısı olmaz kardeşim; ya bir caminin nasıl hapishane gibi etrafı duvarlarla çevrili olabilir? Sen biliyorsun gidiyorsun, dışarıdaki insanlar bilmez; uzaktan bakar kale burcu gibi koca koca duvarlar, buraya girmek yasak herhalde diye düşünür.

İnsanları camiden, dinden, namazdan soğutuyorsunuz; sözde Allah’ın evini koruyorsunuz. Kamera takın, görevli koyun, açın şu camilerin etrafını ya! Onlarca yazımızda insanların camilere çekindikleri için gidemediklerini yazdık. E doğru, bu haliyle korkutucu. İçeride ne oluyor acaba? Niye bu yüksek yüksek duvarları yapmışlar? Sanki Bizans muhasarası var!

İki sakallı, yüksek duvarlarla çevrili, minareyi görmesek cami olduğunu anlayamayacağımız bir kapıdan içeri giriyor. Yüzlerinde korkutucu bir ifade (tebessüm etseler Allah sanki günah yazacak) Yani kimse kusura bakmasın, bu görüntü insanları ibadete özendirmez. Bu profille facebook hesabı açamazsınız. Böyle davet olmaz ya! Dinin uygulaması yaşanılan devre uymak zorundadır. Devir dine uymaz, din devire uyacak.

Din iki softa için geldiyse bilelim. Merak eden, ilgilenen insanlarımız vardır mutlaka. Din dışarıdaki hayatla da yüzde yüz tezat olamaz. Tamam, birileri istiyor diye hâşâ Allah’ın kanunları değişecek değil. Ama yani bazı camiler sanki peygamber zamanından kalma ve siz böyle olduğu için gurur duyuyorsunuz.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..