Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çamlık halkı ikinci defadır isyanda

Çamlık halkı ikinci defadır isyanda
 

Çamlık Halkı İkinci Defadır İsyanda


Çamlık Halkı Mermer Ocağını Bastı

Mahallerindeki mermer ocağında çalışmaların durdurulmasını isteyen Burdur-Bucak İlçesi Çamlık beldesi Hacıbağ Mahallesi halkı, Çatalpınar mevkisinde mahallenin içme suyunu karşılayan kaynak yakınında açılan mermer ocağına giderek işçilerin ocağa girmesini engelledi. İçme sularının Çatalpınar mevkisinden geldiğini ve bu nedenle mermer ocağının içme suyu kaynağını kurutacağını ve susuz kalacakları inancında olan mahalle halkı, iş makinelerini ve işçi kulübelerini taşlayarak tahrip etti ve çalışmaların durdurulmasını istedi.

Mahallerindeki mermer ocağında çalışmaların durdurulmasını isteyen Burdur-Bucak İlçesi Çamlık beldesi Hacıbağ Mahallesi halkı, Çatalpınar mevkisinde mahallenin içme suyunu karşılayan kaynak yakınında açılan mermer ocağına giderek işçilerin ocağa girmesini engelledi. İçme sularının Çatalpınar mevkisinden geldiğini ve bu nedenle mermer ocağının içme suyu kaynağını kurutacağı ve susuz kalacakları inancında olan mahalle halkı, iş makinelerini ve işçi kulübelerini taşlayarak tahrip etti ve çalışmaların durdurulmasını istedi.

Rehberbucak.com adresindeki habere göre, Hacıbağ halkı, “Hacıbağ Mahallesi'nin içme suyunu karşılayan tek kaynak Çatalpınar mevkisinde bulunmaktadır. Mermer ocağı yüzünden kaynağımız kuruyacak.” diye feryat ederek, “mermer ocağını açmak isteyen firma yetkililerine geçen yıl da aynı şeyleri söyledik. Geçen yıl da mermer ocağının açılmaması için eylem yaptık. Firma 'Ruhsatımız var, ocağı açacağız' diyerek bu yıl tekrar çalışmalara başladı. Mermer ocağı ruhsatını verenler mahalle sakinlerine sormadı. Burada mahallenin suyu mu var, ormanı mı var, hakkı mı var diyen yok. Ölürüz de bu ocağı açtırmayız.” dedi.

Mahalle halkı, eylem dolayısıyla çocuklarını da okula göndermedi. Eyleme, çocukların yanı sıra, kadınlar ve yaşlılar da destek verdi.

KAYMAKAM İKNA ETMEK İÇİN YOĞUN ÇABA SARFETTİ

Olay yerine gelen jandarma ocakta çalışanların güvenliğini sağlayarak öfkeli mahalle halkını sakinleştirmeye çalıştı. Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu da olay yerine giderek mahalle halkını sakinleştirme ve ikna etme girişiminde bulundu.

Kaymakam Hacıbektaşoğlu mahalle halkına, “kimse suyunuzu alamaz, yok edemez, mermer ocağı firması burayı işletmek için ruhsat almış. Hem onlar, hem siz hakkınızı yasal yollardan arayın” dedi.

Kaymakam Hacıbektaşoğlu, mahalle halkının sakinleşmesi ve eylemlerine son vermesi amacıyla, birçok kişiyle tek tek konuşarak, ikna etmek için yoğun çaba gösterdi. Hacıbektaşoğlu mahalleliye, “çalışmalar durdu. Artık eyleminize son verip, evinize gitmenizi istiyorum. Sizin gitmeniz halinde burada bulunan iş makineleri mermer ocağından götürülecek” şeklinde teminatta bulundu.

HALKIN DİRENİŞİ SONUÇ VERDİ, İŞ MAKİNELERİ OCAKTAN ÇIKARTILDI

Kaymakam Hacıbektaşoğlu'nun sözlerini inandırıcı bulmayan mahalle sakinleri soğuk ve yağıştan korunmak için ateş yakarak, eylemlerini sürdürmek istedi, ancak Hacıbektaşoğlu'nun kararlı ikna çabaları sonucu, “mermer ocağının tekrar faaliyete geçmesi halinde bizi buradan kimse ayıramaz. Yatak döşek alır burada yatarız. Eylemimiz daha sert olur” diyerek mermer ocağından ayrıldı.

Mahalle sakinlerinin olay yerinden ayrılması üzerine iş makineleri mermer ocağından çıkartılarak başka bir yere götürüldü.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..