Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Çamur at izi kalsın

Çamur at izi kalsın
 

Son dönemlerde bir kavram var ki gündemden düşmek bilmiyor. Kişileri ne kadar alakadar ediyor da “cemaat” kelimesine bir yapışıldı bırakmak bilmiyorlar. Nasıl olsa konuşacak muhatapları yok diye, meydanı geniş buldular saldırın bakalım nereye kadar.

14 Şubatta şike iddialarının mahkemesi görülürken dışarıda bir pankartın ellerde olması davanın süreci ile alakasız olması komikti. Efendim pankartta ne yazıyormuş “Cemaat Fenerle başa çıkamaz.” Durup dururken nerden çıktı bu pankart.  Basit bir soru  “Cemaatin Fenerbahçe ile ne alakası var”. İki ihtimal var birincisi oraya gelenlerin Fenerbahçe spor kulübü ile hiçbir alakaları yok ikincisi ise spor kulübüne sızmış kişiler var.

Gizli ellerin stratejileri için yıllarca Kürt-Türk-Alevi-Sünni çatışmasını sağlamak için çeşitli senaryolar ortaya koyarak bazı emellere ulaşmak için çaba gösterdiler. Geçmişte stratejilerinin birtakım sonuçlarına ulaşanlar son dönemlerdeki başarısızlıklarına yama aramaktalar. Son on yılda iktidar üzerinde yürütülen oyunlarda etkili olamayanlar suçlu olarak bugün farklı bir adres olarak cemaati işaret etmekteler.

Her taşın altından cemaatin arandığı dönemde asıl hedefin ismin ön plana çıkarak cemaatler arası asılsız haberler oluşturarak sıkıntı varmış gibi kavganın fitilini ateşlemek. Geçmişte Fatih’teki sohbetin ardından yapılan bıçaklı saldırı, Eskişehir de çiftlikte büyük bir operasyonun yapılacak olması, 28 Şubat sürecinde din ile uğraşmaları bir tesadüf değil. Şimdi iktidar ile cemaat derlerken, yarın bir kere daha farklı cemaatler hakkında haberler çıkarsa şaşırmayalım. Yıpratılması gereken kurumlara artık dokunulamayınca hassas nokta olan din, mezhep üzerinden propaganda yapılarak tahrik etmek için her yolu deneyeceklerdir.

Oynanacak oyunun millet olarak herkesi kapsayacağı gibi cemaatlere karşı önyargıların olduğu yerde başarılı olabilirler. Çünkü cemaat üzerinden söylenen bir şeye anında inanabiliyoruz ve araştırma yapmadan cemaatleri hakkında eleştiri yapma hakkı doğuyor. Ortak amaca hizmet eden cemaatlere karşı bilip bilmeden konuşmak, bazı yargılara varmak kul hakkına girmektedir.

Amaç konuşmak olunca hele de ilgi alanımıza girmeyen cemaat kelimesi ortaya atıldı mı yanlış yargılar hemen devreye girerek karalama kampanyaları başlamakta. Konuşulacak mesele sadece cemaat imiş gibi en tatlı mesele de o oluyor.

Her çamurun yapıştığı duvarda, din ve cemaat üzerinden milleti avlamak isteyen medya kuruluşlarının inandırıcılığı konusunda bilgi sahibi olmadan farklı düşüncelere varmak bizlere yakışmaz.  Hal böyle olunca Türkiye’nin içerde ve dışarıda daha güçlü olması gereken böyle bir dönemde, bu süreci sabote etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemek gerekiyor. Aksi takdirde 2002 öncesine gitmemize zemin hazırlanabilir.

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..