Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '07

 
Kategori
Fotoğraf
 

Can Akın Mevlana fotoğraf sergisi

Can Akın Mevlana fotoğraf sergisi
 

"2007 MEVLANA HUZUR VE SEVGİ YILI ANISINA"

2007 Yılının UNESCO tarafından Dünya Mevlana Huzur ve Sevgi yılı ilan edilmesi nedeniyle, kültürümüzün daha iyi tanınması ve insanlarımıza huzur ve sevgi dolu bir yaşamda anlam bulabilmeleri için, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can AKIN tarafından çekilen Mevlana Tören Fotoğrafları 02 -10 Ekim tarihleri arasında Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisinde sergilenecektir.

BM Eğitim ve Kültür Kurumu (UNESCO) 2007 yılını Mevlana yılı ilan etti. Bu sene ise bu büyük tasavvuf düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi'nin 733 yıldönümü, başta ülkemiz de olmak üzere Almanya üzerindeki bütün ülkeler tarafından programlar düzenlenmektedir. Amerika, Mevlana hikayelerini filme çeviriyor; aynı şekilde Japonya, Almanya, İran ve Hindistan'da de belgeseller yapılıyor.

Avusturya'da Mevlana için beste yarışmaları düzenleniyor. Ben de bir katkıda bulunmak amacı ile elimde bulunan Konya'da çektiğim 'Mevlana töreni' adındaki 55 fotoğrafımı sergilemek istiyorum. Ticari amaçtan uzak bu fotograflarımı sergileyebileceğim, bir yeriniz varsa (okul, işyeri, hastane, fabrika, sergi salonu olabilir) mesajınızı beklerim. Şeklinde çağrıma cevap veren aşağıdaki sergilerde sergilenmiştir.

Sergilenen fotoğraflar yurtdışından gelen yoğun ilgi üzerine, Amerika, Arjantin, Japonya'da Can Akın tarafından kendi imkanları ve emeği ile sergilenmeye devam edecektir.

Bu yıla özel olarak Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can AKIN tarafından düzenlenen sergiler; insanlığın huzuru ve sevgiyi hatırlamalarına ve kültürler arası yakınlaşmaya vesile olması için Mevlana'nın sözlerinde yaşam bulan "Gel, Gel Ne Olursan Ol, Yine Gel" hizmet koşulsuzluğunda yürütülmektedir..

Saygılarımla,

CAN AKIN
 
Toplam blog
: 6
: 582
Kayıt tarihi
: 09.07.07
 
 

              Yurtdışında yaşayan Türk ve Mevlana hayranı yabancılar tarafından tanınan 1958 doğu..