Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Can Dostum

Pazar Akşamı , Can Dostum’da Merve Sevi’nin konuklarıydık. Sokak köpeklerimiz böyle bir yarışmanın yapıldığını bilebilselerdi eğer, inanıyorum ki yarışmaya katılmak için can atarlardı. Bu yarışma da , her biri farkı özyapıya sahip, barınaklardaki “ can dostlarının” toplumsal gereksinmelerini öğrenmek için, biz insanlar tarafından , eğitilmeleri gerektiği, asıl amaçtır.Eglencesi ise cabası.

Kamera arkası çalışanları, ünlüleri , jürisi ve köpekleri ile büyük emek harcanarak oluşturulmuş program , seyircisi tarafından alkışlanmayı bekliyordu.

Köpeklerin her biri çok hoş görünüyordu. Bakım onları nasıl da bir anda değiştirmişti. Barınaklarda hep bir umutla yaşayan köpeklerin hayatları, şimdi , ilgi, sevgi şevkat ile doluydu. Fırtınalı bir yolculuktan sonra, hayat onlara tatlı bir sürpriz yapmış, dingin bir yaşama doğru adım atmışlardı. Bu yolculukta, yanlarında yer alan ünlü yarışmacılarımızın beklentisiz emekleri ve insanları-nefes alan herşeyi sevelim-duygusuna çağırmaları, taktire değer bir insanlık örneği idi.

Yarışma da jüri üyesinin anlatmış olduğu hikayede, köpek her sabah sahibini işe götürür, her akşam da iş dönüşü karşılarmış. Yazık ki! sahibi bir gün ölür, fakat , sadık köpeği uzun yıllar , her gün görevine devam eder, sahibine olan sadakatinden hiç bir şey kaybetmez. Sevgiden ve barıştan bi haber insanlarımızın çoğunlukta olduğu, şu dünyada acaba hangimiz, sahip olduklarımıza karşı bu kadar bağlıyız?

“Bal bal demekle ağız tatlanmaz ” demiş atalarımız. Ne tatlı söylemişler. Ağızlarına sağlık. Sadece tatlı sözler söylemekle canlılarımıza sahip çıkılmaz. Yapmamız gereken farklı özelliklere sahip canlılarımızı kazanmak için, çaba harcamaktır.

Bunu için; insan, önce içindeki sevgiye bakmalı. Ölçmeli onu yaptıkları ile. Sözde değildir sevgi, ilk gönüldedir sonra da emekte. Sevgi ve ilgiye muhtaç bütün terkedilmiş canlılarımıza kucak açalım.

Mutsuz, ağlayan dünyaya, mutlu ve gülümseyen canlılar yakışır.

Öyleyse, sevelim ve yaşatalım.

Güzel insan Merve Sevi’ye bizleri böylesine anlamlı-sevgi ve emek kokan-bir programa davet ettiği için teşekkürler.

Sertap Yar

 
Toplam blog
: 62
: 554
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

05.09.1969 İstanbul doğumluyum. Halkla İlişkiler mezunuyum. Evliyim. 19 yaşında Cemre adında bir ..