Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

13 Aralık '15

 
Kategori
Siyaset
 

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Silivri'ye gönderilmesi, Suriye politikamız da bize ne kazandırdı?

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Silivri'ye gönderilmesi, Suriye politikamız da bize ne kazandırdı?
 

Resim internet


''Devletin derinlikleri, toprağın derinliklerinden daha karanlıktır'' Ahmet Ümit.

Hükümetler gelip geçici, devletin bekası ise devamlılık arzeder.  Öyleyse seçimle işbaşına gelmiş, hükümeti kurmuş iktidar partisinin ve muhalefet partilerinin asli görevi Devleti korumak ve O'nun bekası'na  halel (Zarar) gelmesini önlemek, getirmemektir.

Devleti ayakta tutabilmek için de, bazı özelliklerin olması gerekir, Bilgi birikiminin yanında ciddiyet, güvenirlilik, öngörüye sahip olabilmek, uzmanlaşmış bir kadro, özellikle dış politika konusunda, stratejik derinlik sahibi olabilmek, kısacası satranç oynamayı bilebilmektir. 

Demokrasi'yle yönetilen ülkelerde'de şeffaflık ve kuvvetler ayrımı vazgeçilmez bir ilkedir. Derin devletin karanlıkları, ülkenin başına getirdiği belalar tarih boyunca yaşanmış, yakın tarihimizde de, ızdıraplara yol açmıştır. 

Bugün ısrarla devam edilen gazeteci tutuklama, cezaevinde tecrit etme huyumuzdan vazgeçemediğimizi görüyoruz. İktidarı elinde tutan muktedir öyle istediği için Can Dündar ve Erdem Gül'ün hapsedildiği, bütün yayın organlarında ve TV. kanallarında konuşuluyor.  Başbakan Davutoğlu ise tutuksuz yargılanmalarının esas olduğunu defalarca söylediğini görüyoruz.  

Evet, iki gazetecinin MIT tırları yayınları için tutuklanması, Suriye politikamız da bize ne kazandırdı? Egomuzu tatminden  başka!

Bugün Doğu Akdeniz'de 13 ülkenin 60 dan fazla gemisi ( Uçak gemisi, denizaltı, Fırkateyn, kruvozör, Hücumbot, ikmal, istihbarat v.s gemileri)  Ve, Rusya'ın Lazkiye ve Tartus üslerinde 60'tan fazla savaş uçağı, 4 bin askeri, ABD'nin 3 savaş gemisi, Kızıldeniz'de Uçak gemisi, İncirlikte uçakları, Türkiye'nin ise 20 muhrip, 14 destek gemisi, Almanya, Belçika, İspanya, Kanada, Portekiz, Yunanistan ve Hollanda'nın da gemileri bulunuyor.

Suriye'de 2011 Yılından beri yaşanan iç savaşa, Rusya'nın da müdahil olmasıyle  bölgenin paylaşımı hızla ilerliyor.  

Maalesef, Türkiye Suriye konusu'nda ki öngörüsüzlüğü nedeniyle, santraç oyununda ki piyonlarını kaybediyor. Eli biraz daha zayıflıyor, Orta Doğu'da ebedi dostlukların olmadığı, Truva atı olarakta bir ülkenin kullanılmasına, karşı çıkılacak politikaları üretebilme maharetini gösterebilmeliyiz.  

 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..