Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '16

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
311
 

Can erikli yumurta

Can erikli yumurta
 

Can Erikli Yumurta


Can erikli yumurta Elazığ'ın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerindendir. Can eriği, etli yaprak sarmasında da yemeğe ekşilik vermek amacı ile kullanılır.

MALZEMELER:

1 - 1,5 kg yeşil can eriği

3 - 4 adet yumurta

1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

yeteri kadar tuz

YAPILIŞI:

Can erikleri yıkanıp, çekirdekleri çevresinden bıçakla doğranarak çekirdekleri ayıklanır. Bir tavada zeytinyağında hafif sotelenerek tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tereyağı ilâve edilip, yumurtalar için kaşıkla yuvalar açılır. Açılan yerlere yumurtalar kırılır. Pişince sıcak sıcak servis edilir.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 999
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster