- Kategori
- Yöresel Yemekler
Can erikli yumurta
Can Erikli Yumurta
Can erikli yumurta Elazığ'ın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerindendir. Can eriği, etli yaprak sarmasında da yemeğe ekşilik vermek amacı ile kullanılır.
MALZEMELER:
1 - 1,5 kg yeşil can eriği
3 - 4 adet yumurta
1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
Can erikleri yıkanıp, çekirdekleri çevresinden bıçakla doğranarak çekirdekleri ayıklanır. Bir tavada zeytinyağında hafif sotelenerek tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tereyağı ilâve edilip, yumurtalar için kaşıkla yuvalar açılır. Açılan yerlere yumurtalar kırılır. Pişince sıcak sıcak servis edilir.