Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Can Vermek - Can Almak

Can Vermek - Can Almak
 

Bir hayat dünyaya getirmek... Bir can taşımak... Bunun anlamı kişiden kişiye göre değişebilir tabi ki, ama değişmeyen birşey var ki insanoğlunun en hassas olduğu konudur bir can dünyaya getirmek.

İçinizde size ait bir parça var, mucizenin ta kendisi bu. Peki hiç düşündünüz mü anne olmakla, baba olmak aynı şey mi? Kesinlikle değil! Çünkü bir can dünyaya getirmek sadece kadınlara verilmiş eşsiz bir ayrıcalık. Bu yüzden de bu duyguyu bir erkeğin anlaması çok zor.

Bir can dünyaya getirmek güzel tabi ki ama bir canı karnınızdayken mezara gömmek de bu hayatın bir gerçeği. İşte o zaman sadece bir kadın değil, bir erkeğin duygu ve düşünceleri de devreye giriyor. Evet bir can dünyaya getirmenin eşsiz ve kutsal dünyasını ancak bir kadın yaşayabilir, ama doğmamış bir bebeğin canına son verilmesinin acısını hem erkek hem kadın yaşar ya da yaşamalı demeliyim.

Bunları yazmamın nedeni çok yakın ve çok sevdiğim bir arkadaşımın kürtaj deneyiminden yola çıkarak paylaşmak istemem. Bu örnekte başrol oyuncusu maalesef tek kişiydi çünkü erkek ortadan kaybolmuştu. Arkadaşım hamile olduğunu çocuğa söylediğinde çocuk "Ne zırlayıp duruyorsun, aldır gitsin" gibi bir cevap vermişti ve üstüne de başka bir kızla çıkmaya başlamıştı. Evet görülen o ki bir erkek için kendi çocuğuna, kendi kanından olan bir bebeğin hayatına zon vermek bu cümle ile son bulabiliyordu. Bu kadar kolaydı vicdanıyla hesaplaşmak. Ama bir kadın için öyle mi? Bir kadının asla unutmayacağı bir deneyimdi bu, başlangıçta bol terapili, bol depresyonlu bir deneyim, sonrasında ise belki de olgunlaşması için çok önemli ve anlamlı bir adım.

Hayatınızın bir döneminde siz de beklemediğiniz ve uygun olmadığınız bir anda hamile kalabilirsiniz. Belki de o çocuğu aldırmak en doğru hareket olabilir. Ama bir erkeğin bir kadını tek başına kürtaja yollayıp onu yalnızlaştırması bence çok büyük bir günah. Hayatta affedilebilecek o kadar az konu vardır ki. Herşey affedilebilir ancak işin içine bir "can" girdi mi akan sular durur.

Aradan yıllar geçti ve şimdi arkadaşım başı dik ve başarılı bir kadın olarak hayatına devam ediyor. Hem olgunlaşmış, hem de doğmamış çocuğuna bir söz vererek: "Bekle bebeğim, seni yeniden doğuracağım zamana az kaldı"

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..