Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '12

 
Kategori
Sinema
 

Çanakkale 1915

Çanakkale 1915
 

Turgut ÖZAKMAN'ın ''Diriliş''inden Çanakkale 1915 filmi... 

Bence her insanin izlemesi gereken bir film. Evet anlatılan şeyleri hepimizin bildikleri ama izlemek sanki ordaymış gibi hissetmek çok daha farklı.

Seyit onbaşı, nusrat gemisi, anafartalar zaferleri, cepheye çorap yollayan anneler, yoldaşı şehid olan askerleri ile başlı başına olan efsane zaferi izlerken duygulanmamak elde değil. O eşsiz zaferin her an her dakika unutulmaması için bile izlenebilir. 

Bigalı Mehmet Çavuş orda yaptığı konuşma ile aslında onların niyetlerini ve bizim beynimize kazımamız gereken herşeyi söyledi: '' Bu topraklar bizim vatanımız, yani bizim anamız. Onlar bu vatan toprağını istiyorlar yani anamızı istiyorlar, onun ırzına geçmek istiyorlar.'' Zaten bu konuşmadan sonra ordan korkup gidecek bir Türk evladı olamaz.

Yine bir komutan konuşmasın da şunları diyor: '' Hiçbir asker hiçbir ordu hiçbir top,tüfek içimizde ki vatan aşkından daha güçlü olamaz.'' Daha da diyecek ne laf kaldı ki?

Oyuncu kadrosu öyle bilindik kişilerden oluşmuyor. Bigalı çavuş:Şevket Çoruh, Seyit onbaşı: Ufuk Bayraktar ki performansını çok beğendim. Ha birde Mustafa Kemal Bey'i oynayan tanıdık kişi İlker Kızmaz var.

Bence gidip görün ama bildiğiniz herşeyi kapıda bırakın..

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 54
: 944
Kayıt tarihi
: 10.02.12
 
 

Artvin- Hopa doğumluyum.elektrik-elektronik mühendisiyim. İşten fırsat buldukça kendimce yazdığım..