Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Çanakkale'de ölüme koşanlar, ruhları şad olsun

Çanakkale'de ölüme koşanlar, ruhları şad olsun
 

Kesikdere mezarlığı


 

Çanakkale titreten destan. Binlerce şehit düşen  15 – 22 yaş arası o gencecik vatan evlatları,  vatan  için koşan askerler.

O topraklarda şehit düşen  binlerce nice asker. Nereye geldiklerini, niçin savaştıklarını  bilmeden bu topraklara sürülen askerler.

Bu anlamlı ve acılı büyük gün de ruhları şad olsun.

Çanakkale  Mustafa Kemal’in gözetleme tepesinden denizi n yüzünü  düşman zırhlıları doldurmuş o  çatal dürbünü ile izlediği yer.

Ve  kalbinin tam üstüne saatine şarapnel parçasının düştüğü yer. Kalbinin tam üstünde  hafif bir yara açtı.

Ve 57. ci Alay bir tane kalmadan şehit düşenler.Mustafa Kemal Paşa’nın ünlü emrini verdiği 57. Alay. Anzaklara karşı canlarını inançlarıyla feda edenler.

“Ben Size Taaruzu Değil, Ölmeyi Emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek sürede yerimizi başka birlik ve komutanlar alacaktır”.

 Ölüme koşanlar ruhları şad olsun…

Ertuğrul koyunda ölüme koşanlar biçilenler, durmaksızın  ardı ardına birlikler ölüme koştular. Biliyorlardı ki,  arkalarından gelen birlikte ile kurtarılacak vatan toprakları. Ertuğrul koyunda  denizin yüzeyi 50 mt.ye kadar kıpkırmızı kesilmişti, bu yerde.

Eğer dursalardı, eğer dinlenselerdi, eğer uyusalardı Türk milleti sonsuza dek uyuyacak ,  kendi öz varlığına kavuşmayacaktı.

Çanakkale Anzak koyunda, Ertuğrul koyunda burun buruna çarpışanlar.  Toprakta kan,  cephede dehşet vardı.

Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde kazanılan ve boğazın puslu,  zıhlı havasında soğuk, kırılgan eser sert rüzgar, sert çarpışma.

Hintli Müslümanlar nereye geldiklerini bilmeden çarpışanlar, dehşete düşenler. Savaş gerçek bir vahşetti.

O nedenle Mustafa Kemal AtatürkYurtta Barış, Cihanda Barış” demişti.

Çanakkale’nin o boğazını tutanlar, İstanbul için eğer geçselerdi bütün Vatan işgal edilmiş olacaktı…Eğer geçselerdi Türk Milleti sonsuza dek bağımsızlığını, yüceliğin kaybedecekti.

Çanakkale anıtı. Mustafa Kemal  Atatürk buraya Türk askerinin yüksek başarısını ve zaferini simgeleyen, yüksek karakterini anlatan bir anıt yapılmasını ister.  Ve anıtın yüksekliği  40.mt. Mustafa Kemal Paşa’nın boyu katılarak 41.70 cm yapılmıştır…

      Seyit onbaşı 270 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak düşman zırhlısını batırmıştır.     Seyit onbaşı Kurtuluş Savaşı’na katılmış ve yaralanmıştır. 1918 yılında köyüne dönmüştür. 1939 yılında 50 yaşında iken zatürreden ölmüştür.

    Çanakkale’ye cepheye koştular...Hepsi de yılmadılar,korkmadılar ölüme sonsuz mutluluğa koştular,şehitler anıtı gibi yükseldiler.  Delicesine ölüme inançla ve ruhla koşanlar.

   Binlerce şehit huzur içinde yatmakta. Tüm şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyoruz. 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..