Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Çanakkale'deydim!!

Çanakkale'deydim!!
 

Bu hafta sonu ailemle birlikte Çanakkale'deki "Cumhuriyet Mitingin"deydim. Ortam çok güzeldi. Her yer kırmızı-beyaza bürünmüştü. Açılan pankartlardaki mesajlar hep aynıydı, halkın AKP'yi daha fazla görmek istememesi ve solda birleşme isteği...

Mitinge katılanların arasında Arapça olduğunu tahmin ettiğim bir dille konuşan bir çift ve bir zenci bile vardı... Yurdumuzun daha iyi durumlara gelmesini isteyenler sadece ırk olarak Türk olanlar değildi. Atatürk'ün dediği gibi, Türk olduğunu söyleyerek, Türk olduğunu hissederek bu topraklar üzerinde yaşayan herkes oradaydı.

Yaşlı bir amca bizim bulunduğumuz alanda tüm dikkati çekiyordu. Çünkü tüm vücudunu kaplayan bir elbise giymişti ve elbisenin üzerindeki yazı çok dikkat çekiciydi. Bu yazının başlangıç cümlesi, "ey AKP, dinini de al git, Allah'ın dini bize yeter"di ve yazının devamında bu topraklarda, din, dil, mezhep ayrılığı yapılamayacağı ve ırkçılığa ve şeriatlara yer olmadığı yönündeydi.

Başka bir amca ise elinde "Burdan geçemezsin, kılavuz kullansan da!" şeklindeydi. Onun da dediği gibi Çanakkale'den yabancı düşman geçemedi, içimizdeki düşmanlar da geçemeyecek... Kılavuzları olsa da geçit vermeyeceğiz.

Cumhuriyet'i araç olarak gören, demokrasinin devrinin artık bittiğini söyleyen kişileri cumhurbaşkanı olarak, Cumhuriyet'in başkanı olarak görmek, istemiyoruz!

Sen rahat uyu Ata'm! Bize söylediğin gibi, "muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu"n farkındayız.

Atatürk'ün gençleri olarak biz Türkiye CUMHURİYETİ'ne sahip çıkacağız...

 
Toplam blog
: 15
: 601
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Orta derece elektro gitar çalan, müzik aşığı, müzik dışında resim, fotoğraf gibi hobilerle ilgilenen..