Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '16

 
Kategori
Dünya
 

Çanakkale eşsiz vatan

Çanakkale eşsiz vatan
 

 
Bir destan. O destanın yazılışı o topraklarda binlerce şehit düşen o gencecik vatan evlatları , torunları ve çocuklarına güzel bir gelecek , bir vatan bırakmak için dinlenmeden, durmadan ölüme koştular. O büyük Türk askeri tarihe büyük bir vatan, bir zafer armağan etti.
 
Ve önlerinde o dehşet savaşın seyrini ve tarihini, kaderini değiştirecek büyük komutan MUSTAFA KEMAL PAŞA. o tarih ki, eşsiz millet ve yüksek karakter Mustafa Kemal Paşa'nın çizdiği VATAN, aşk, inanç ve ruhla yazılan büyük savaş, dünyadaki eşi görülmemiş en büyük savaş.
 
En büyük dehşet ÇANAKKALE'yi dövdüler, güçleri, topları, erzakları, zırhlıları çok büyüktü. İngiltere, o komutanlarının da söylediği ancak inanç yoktu, yengiyi sözlerinde belirttiği.
 
Büyük güç İngiltere'nin dünyanın dört bir yanından toplayıp getirdiği o bilmeden, nereye, niçin savaşmaya geldiğini bilmeden, bilmediği topraklarda ÇANAKKALE'yi geçmek için dehşet saçtığı büyük savaş.
 
Mustafa Kemal Paşa hiç uyumadı, eğer bir dakika uyusalardı bütün bir millet sonsuza dek uyuyacaktı.Gece bildiği toprakları seyrini denetlemeye, askeri zeka ve dehası büyüklüğü stratejisi, uyumadı. O BÜYÜK ASKER MUSTAFA KEMAL PAŞA ve askerleri o VATAN'ın bağrına yüzyıllar doğacak bir MİLLET, VATAN armağan ettiler.. .
 
Unutma. Bir yüzyıl geçti üstünden oraya gittiğinde Ata'nı andığında, atalarını. Onların “vakur ve gururlu” kanları, canlarıyla bıraktığı emaneti, vatanı omuzlarında daima gelecek ve gelecek güzel günler için İNANÇlarını hep tarihin saklı yapraklarında göz yaşlarını, yüreğini, vatan sevgini akıt.
 
O VATAN ki, senin ÖZ YURDUN. Milletin bağrından nice güneşler doğacaktır. Büyük Ata'm Mustafa Kemal Atatürk'ü ve eşsiz nice askerlerini o ÇANAKKALE'de topraklara düşen, denizde ölüm biçilen o bizim Millet'imiz, askerlerimizi ...Saygıyla, inançla, yürekle ,göz yaşlarıyla daima anıyorum, yaşıyorum...
 
Ve, bu topraklara gelmiş, savaşmış , şehit düşmüş o dünya askerlerini yad ediyorum.
 
Büyük Ata’m MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ ilkesi çok büyük inşa edilmiş, diğer bütün büyük sözleri gibi, büyük ,yüksek kanaat ve yaşadıkları, duygularıdır...
Anıtkabir’de o muhteşem dünyaya ışığın, görkemin, yaptıkların, eserlerin kalbim sonsuza dek Seni yaşayacak, Sen’i anlatacaktır Mustafa Kemal Paşa’m. (N.K)
 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..