Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '14

 
Kategori
Yolculuk
 

Çanakkale feribot seferleri bayram kuyruğu

Çanakkale feribot seferleri bayram kuyruğu
 

Çanakkale Feribot Seferleri


Bayramda Feribot Kuyruğu: Çanakkale – Eceabat, Çanakkale – Kilitbahir, Lapseki – Gelibolu feribot ulaşım hatları, 2014 Ramazan Bayramı yoğunluğu nedeniyle adeta kilitlendi.

Avrupa kıtasında kalan illerimizden ve dünyanın dört bir yanından gelen gurbetçi vatandaşlarımız, tatillerini geçirmek üzere güney sahillerine ulaşmaya çalışıyorlar. Avrupa kıtasını güney sahillerine bağlayan geçiş noktası ise Çanakkale Boğazı‘dır. Çanakkale Boğazı henüz bir köprü yada alternatif bir ulaşım biçimine sahip olmadığından dolayı, tek seçenek olarak feribot hatları kullanılmak durumunda kalıyor.

Ulusal ve Dini tatil günlerimizin gurbetçilerimizin izin dönemleri ile çakıştığı zamanlarda ise Boğaz hattı adeta kilitlenir duruma gelmektedir. Çanakkale – İstanbul kara yolunda onlarca kilometre feribot kuyruğu oluşmakta, Çanakkale şehir içi ve Gelibolu, Eecabat, Kilitbahir gibi liman yerleşimlerinde ise adeta adım atılamaz hale gelmektedir.

2014 Ramazan Bayramı tatili hafta sonu ile birleşip, 5 günlük bir tatil ortaya çıkınca tatilciler güney sahillerinin yolunu tutmaya başladılar. Temmuz ayı gurbetçilerimiz için zaten yoğun bir dönem. Bu iki yoğun hareket birleşince maalesef ulaşım açısından büyük bir çileye dönüştü.

Ramazan Bayramı yoğunlu Çanakkale açısından sadece feribot kuyruğu ile sınırlı değil. Çanakkale araç kiralama, konaklama tesisleri, tur organizasyonları ve diğer hizmetlerde de yoğunluk devam ediyor.

Kaynak: http://www.canakkalesehitlik.net/

 
Toplam blog
: 8
: 786
Kayıt tarihi
: 03.09.13
 
 

1997 yılında turizm lisesine başladım. Turizm İşletmeciliği ve Seyahat Acentacılığı üzerine 2 ayr..