Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çanakkale Savaşından bir ara kesit.

Çanakkale Savaşından bir ara kesit.
 

Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır


Çanakkale Savaşından bir ara kesit:

Çanakkale savaşının 100. Yılı nedeniyle yazılı, görsel ve sözlü basında milli ruhu yeniden alevleyecek çok anlamlı yayınlar yapılmakta ve mutlulukla yapılan paylaşımlar çığ gibi büyümektedir.

Hepsini hayranlıkla okuyorum. Hepsine katılıyorum ve aşağıdaki hususların da tamamlayıcı olarak düşünülmesini diliyorum.

  • Çanakkale harekatının bilinen ya da görünenin dışındaki arka planı “Türklerin Anadolu’dan Asya’ya sürülmesi” projesi olmasıdır. (Orient question “şark meselesi” Türklerin Avrupa’dan, Balkanlardan ve Anadolu’dan, geldikleri yer olan Asya’ya sürülmesi. Bu gün hala zihinlerinde olan bu düşüncenin en somut örneği AB’ye almamakta direnmeleridir.)
  • Zihniyetlerini daha iyi anlamak için şu örneği hiç unutmamak gerekir. Savaşta kimyasal gaz kullandıklarında bunun bir insanlık suçu olduğu başvurumuz üzerine İngiliz komutan Hamilton: "Evet bu bir savaş suçudur, ancak insanlık suçu değildir.... kaldı ki Türkler insan bile sayılmaz" demiştir.
  • Osmanlı İlime bilime sırtını dönerek “üfürükten işlere” öylesine dalmıştır ki yeni dünyanın gelişen endüstriyel düzeninde yeri yoktur. Boğazdaki hasta adamdır ve direnecek hiçbir gücü yoktur. Çanakkale'ye gönderdiği askerine yemeleri için ekmek, giymeleri için çorap dahi alamayan iflas etmiş  ülkenin boğazlarına dayanan devrin en güçlü savaş silahlarına sahip donanmaları iki günde çevreyi yakıp yıkarak Türk boğazlarını geçecek ve Başkent İstanbul'u alarak ülkeyi çökertecektir.  Bundan öylesine emindiler çünkü devrin İngiliz ve Fransız donanmaları dünyanın en güçlüleriydi ve daha hiç yenilgi almamışlardı. Öyle ki İngiliz gemilerinde, Türklerin Anadolu'dan sürülmesinden sonra kuracakları yeni devlette kullanacakları “para”lar dahi basılmış olarak getirilmişti.
  • Kuracakları devlette yaz aylarında tarihi, dini ve turistik merkezlerine yapılacak turizm turlarının biletleri, İngiliz şirketlerince, İngiltere’de çoktan pazarlanmıştı.
  • Savaşta, Alman Denizaltılarının katkıları yadsınamaz. Bunların ne olduğunu “Çanakkale savaşında Alman denizaltıları” olarak  Google'da arandığında kolayca görülebilir..
  • Savaşta er ve subay rütbelerinde yüzden fazla Alman Rum, Ermeni vb. gayri Müslim diye bilinen şehidimiz vardır. Bunlara şehit muamelesi yapılmaz. Gerekçe olarak gayri Müslim olmaları gösterilir. Soruyorum size bu gün Müslim diye bilinenlerin Müslüman olduklarına dair dininiz, kitabınız, namusunuz, şerefiniz üzerine yemin edebilir misiniz. Hangi hakla bunların, ki çoğu ehli kitaptır, Müslüman olmadıkları gerekçesiyle şehit olmadıklarını iddia edilebilir. Bu nasıl gerekçedir. 

Kimin ne olduğunu kim bilebilir. Onlar halay çekmeye mi gelmişlerdi, yoksa macera olsun diye Patagonya'ya giderken yanlışlıkla yolları Çanakkale'ye mi düşmüştü….,

Onlara ne diyeceğiz, ne diye isimlendireceğiz…  Yok mu sayacağız…  Yoksa pisi pisine şey…!!! yoluna gittiklerini mi söyleyeceğiz…

Onlar vatanımız için “Mehmetçik” olarak savaşmışlar ve en değerli varlığı olan canlarını vermişlerdir. Gelin biz onlara da şehit diyelim. Nasıl olsa Tanrı, ahiretinde onları hak ettikleri yere kendisi koyar. Hangi hakla biz O’nun adına hüküm verme yetkisini kendimizde görüyoruz. Kaldı ki; bu ülkenin değerlerini benimseyen, vatanına, toprağına, değerlerine saygı duyan, bağlılık hisseden, vatan-millet için bir şeyler yapan ve bu mutluluğu yaşayan herkes Türk'tür. Bu insanlarsa sadece sahip çıkmakla kalmamış aynı zamanda bu değerler uğruna canlarını da vermişler.

Kimin için ve ne için diye düşünmek ve bir an önce gereğini yapmak ahlaki sorumluluktur…

Bize Tanrının armağanı olan Atatürk’ümüzü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak…  

 
Toplam blog
: 193
: 1045
Kayıt tarihi
: 01.08.07
 
 

Bilecik doğumluyum. Emekli Eğitimciyim. Ankara'da ve yazları Kuşadası'nda yaşıyorum Günlük uğraşl..