Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Çanakkale'ye Bisikletçiler çıkarma yaptı...

Çanakkale'ye Bisikletçiler çıkarma yaptı...
 

Bisikletçiler Çanakkale'de..


Çanakkale Deniz zaferinin 98. Yılı ikinci şehitlere saygı bisiklet turu,Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık Altı yüz bisikletçinin katılımı ile gerçekleşti.

Başta, Çanakkale Valiliği olmak üzere, Çanakkale Kaymakamlığı, Eceabat Belediyesi, İl Spor Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Jandarma ve Trafik Müdürlüğü, çeşitli kurum ve kuruluşların desteği ve sponsorluğunda, 18 Mart Bisiklet Grubu  https://www.facebook.com/groups/18martbisiklet/  organizasyonunda yapıldı.

23 Mart 2013 Cumartesi saat 13.00 ‘ de başlayıp 24 Mart 2013 Pazar günü saat 18.00’ de biten etkinlik toplam 80 km’ lik bir rota üzerinde sürüş yapıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bisikletçiler bu anlamlı ziyaret ve saygı turunda Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha andılar ve kucakladılar.

18 Mart Bisiklet Grup Başkanı Sn. Murat Varol yaptığı açıklamada, “Bugünün anlamı bizler için büyük ve unutulmazdır. Şehit ve Gazilerimiz, Çanakkale savaşlarında bu toprakların alınamayacağını, Çanakkale’nin denizden ve karadan geçilemeyeceğini tüm cihana göstermiştir, bizlerde, onları unutmadık, unutturmayacağız. Onlar bizlerin, tüm Ülkemiz insanlarının kalbinde yaşıyorlar “ açıklamasını yapmıştır.

Demir Atlarıyla Şehitlik tanıtım Merkezinden başlayan saygı turu, savaş alanlarının ziyaretiyle Eceabat’ da son bulmuştur.

Ziyaret sonrası, bisikletçilere Eceabat Belediye Başkanı Sn. Kemal Dokuz tarafından katılım belgeleri ve Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Madalyaları takdim edilmiştir.

Emeği geçen tüm yetkililere, kurum, kuruluş ve kişilere bizlere bu anlamlı ziyareti 2.kez yaşattıkları için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

Ergun Oskay 

 
Toplam blog
: 37
: 553
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Uzun Yol Tur Bisikletçisi. ..