Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '10

 
Kategori
Özel Günler
 

Çanakkale Zaferi Türk Askerinin Gücünün ve İnancının Sonucudur

Çanakkale Zaferi Türk Askerinin Gücünün ve İnancının Sonucudur
 

“Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre kadar, ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına şehit düşüyor. İkinci siperdekiler hemen onların yerine şimşek gibi gidiyorlar. Fakat ne soğukkanlılıkla, ne tevekkülle biliyor musunuz? Kurşun yağmuru altında 3 dakikada öleceğini adı gibi biliyor fakat hiç çekinmiyor. Sarsılma yok... Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor, bilmeyenlerde Kelime-i Şahadet getirip ilerliyorlar. Sıcak, cehennem gibi kaynıyor. Ölüyor, öldürüyor... İş te bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan, tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebelerini kazandıran yüksek ruh budur...” Mustafa Kemal Atatürk

2004-2005 Öğretim yılı sonunda öğretmenlerimin ve öğrencilerimin yoğun isteklerine dayanamayıp bir il dışı gezisi düzenledik Çanakkale’ye. (Görev yaptığım Karahallı’da salt otobüslerin akaryakıt giderlerini karşılamamızla okuluma defalarca il dışı gezi olanağı sağlayan Karahallı Belediyesi’ni ve sevgili Nihat Süzek başkanımı sevgi, saygı ve şükranla anmadan geçemeyeceğim.)

Gezi hazırlıklarımızı sürdürürken, daha önce Çanakkale’yi görmüş olan bazı arkadaşlarımca uyarıldık. Meğer, bazı irticai gruplar önceden şehitliklerde, anıtların bulunduğu yerlerde hazır bulunup gönüllü rehberliğe soyunuyorlarmış. Amaçları; Çanakkale Zaferi’ni Mustafa Kemal’in askerlik dehası ile Türk askerinin gücü, inancı değil de sadece düşmanlarımızın görebildiği ilahi bazı güçlerin (yeşil takkeli bir ordu belirivermiş de zaferi onlar kazanmış vb zırvalar uyduruyorlar) kazandığını anlatıp, Türk askerinin ve Mustafa Kemal’in önemini azaltmak, gölgelemek.

Atatürk’ün Bomba Sırtı Olayı’nı anlattığı cümleler, O’nu ve Türk askerini halkın gözünden düşürmeyi hedefleyen saltanat ve hilafet artıklarına verilebilecek en güzel yanıttır.

Çanakkale; Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın anlatımıyla çağdaş Türkiye’nin önsözüdür. Çanakkale’de, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle koyun koyuna uyuyan, bugün saygı ve rahmatle andığımız yüz binlerce vatan evladı şehitlerimize ve “Tanrı yüz yılda bir dahi yaratır. 20.yüzyılın dahisinin Türklere nasip olacağını nereden bilebilirdik ki” dedirten yüce önder Mustafa Kemal’e karşı tek görevimiz; yurdumuzun ve ulusumuzun çıkarları doğrultusunda yılmadan, usanmadan çalışmak, çalışmak, çalışmaktır.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..