Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çanakkale Zaferi...

Çanakkale Şehitlerimizi özlemle anıyoruz…

Sevgili okuyucularım,şanlı tarihimizin en anlamlı zaferidir Çanakkale. Çanakkale Emperyalist Batı tarafından yokluklar ve yoksunluklar içinde biçare bırakılmış bir büyük milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişinin gerçek bir diriliş destanıdır. Bu destanın her bir şeref ve asalet satırında insanlık onuru vardır. Yaşama ve yeniden vücuda gelme, özüne, kimliğine, tarihine, vatanına sahip çıkma isteği vardır. Bu yüce istek ve millet onuru, sadece düşmana karşı yapılan silahlı mücadele ile değil! verdiği yüce insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Girdiği her çatışmada yaraladığı düşman askerini canı pahasına sırtına alarak, düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik, düşman kuvvetlerinin her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar ‘asil’ bir davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ve savunma yapmaktan ibaret olmadığını tüm dünyaya anıyla, şanıyla göstermiştir.

Çanakkale: 250 bin insanımızın şehit mertebesine ulaştığı Çanakkale’de, her yaştan insanımız gönüllü olarak savaşmış, cefakar kadınlarımız cephede vuruşanlar için elbise örmüş, erzak, su ve yiyecek taşımış ,erkek çocuklarıyla ve eşleriyle omuz omuza savaşarak, mermi imalatında çalışmıştır. Kısacası Türk vatanının her bir evladı kendisine yönelen bu vahşi akına elbirliğiyle dur demesini bilmiştir.

Bu cephenin isimsiz kahramanları vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşup gelirken, bir an olsun geri dönmeyi düşünmemiş, Türklük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen vatan vazifesini layıkıyla yerine getirmiştir. Onlar ki, kadınıyla, kızıyla, çoluğu, çocuğu, erkeğiyle Çanakkale Zaferi’ni tarihin altın sayfalarına yazdırmakla sadece büyük bir zafer kazanmamış binaenaleyh Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlayarak, Cumhuriyet Rejimiyle taçlandırmıştır.

Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitlerimiz asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ve aklında sonsuza kadar yaşayacaktır. Ruhları şad olsun!

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..