Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '07

 
Kategori
Kültürler
 

Çanakkale

Çanakkale, Türk tarihinin altın sayfalarından biri... Askeri dehasının zirve yaptığı büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ile, Yahya Çavuşu ile, Seyid Onbaşısı ile milletimize isim olmuş, isimsiz kahramanları, Mehmetçikleri ile dünyaya 'vatan' kavramını öğreten Çanakkale...

Memleketin her karış toprağı çok kutsal muhakkak; ama Çanakkale başka. İnanmıyorsanız gelin de bir görün! Aynen Akif'in söylediği gibi: Toprağı bir avuçlayın, şöyle hafifçe bir sıkın. Damla damla kan aktığını göreceksiniz.

18 Mart'ı vesile kılın kendinize. Bu zamana kadar gelip görmediyseniz bu mübarek vatan toprağını, büyük kayıp içindesiniz. Kilometrelerce uzaktaki Anzaklar gelip şafak ayini ile tarihlerine sahip çıkıyorlarsa, sen burasını görmezden gelemezsin.

Bugün, hemen şimdi bi karar alın. Müsait olduğum en kısa zamanda "Çanakkale'de yatan şehid dedemin mezarını ziyaret edip, ruhuna Fatiha'lar okuyacağım" deyin. Ve gelip ellerinizi semaya, gönlünüzü Yüce yaratana açıp içinizden geldiği gibi dolu dolu dua edin. Bu cennet vatanı bizlere bırakan, o malı mülkü, canı cananı bırakıp, memleketin her tarafından gelip burada şehit olan dedelerimizi tasavvur ederek bir gününüzü geçirin.

İnanın hayatın, vatanın kıymetini daha iyi anlayacaksınız...

 
Toplam blog
: 5
: 553
Kayıt tarihi
: 03.03.07
 
 

Bir sonbahar mevsiminde yapraklar dökülürken gelmişim dünyaya. Her bebek gibi ağlayarak. Emeklemişim..