Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '19

 
Kategori
Edebiyat
 

Çanakkale

Tarihi ihtişamlı zaferlerle dolu Türk milletinin en ihtişamlı zaferlerinden biri de muhakkak ki Çanakkaledir. Çünkü Çanakkale, sıradan bir zafer değildir. Bir milletin ayakta kalma mücadelesinin en canlı ve en gerçekçi örneğidir. Bir ölüm kalım savaşıdır adeta. Yüklenirken yedi düvel küçücük bri karaya koskoca imparatorluğun son bulmasını ve Türk milletinin geldiği yere dönmesini hayal ediyordu elbet. Bu gayeyle acımasızca saldırdılar Gelibolu'ya. Her şeyi hesaplamışlardı büyük devletler. Çanakkale'yi geçip zafer naraları atacaklardı. Ama hesaba katamadıkları bir şey vardı: Türk milletinin sarsılmaz imanı. İşte o iman kurtardı Çanakkale'yi. 

Nasıl mı? Gelin birlikte yolculuk yapalım Çanakkale'ye. Zor mu zor günlerdi ve dört bin yandan saldırıyordu  düşman. Halk yorgun ve çaresizdi. Savaş üstüne savaş yaşamış bir milletin ölüm fermanı yazılmış,ebediyen yok edilmek isteniyordu. İşte bu amaçla geldiler Gelibolu'ya İngiliz'i, Fransız'ı, Zelanda'lısı.Ölüm kusan koskoca gemiler oluk oluk kan akıtıyordu Çanakkale'de.Ama gel gör ki geçit vermiyordu hiçbirine Mehmetçik.Bir bir boğazın serin sularına dalıyordu koca koca gemiler. Şaşırmıştı elbet düşman,ha öldü ha ölecek denen bir millet kan kusturuyordu kendilerine.Oluk oluk mermi boşaltılsa da üstlerine ölmüyor,yeniden diriliyordu Mehmetler. Daha bıyığı terlememiş Mehmetler vazgeçmişti her şeyden, yeter ki vatan sağ olsun diyerekten. Yediden yetmişe bir olduk Çanakkale'de. Yıkılmadık o vakit, yıkılmayacağız yine de. 

Topla tüfekle yıkılmaz zaten bir millet, bir olduktan sonra. En güzel örneğini göstermedik mi Çanakkale'de. Sayıca üstün düşmana fırsat vermedik,makus talihimizi yeniden yazdık.Çanakkale geçilmez diye haykırdık dünyaya,dize geldi koca ordular;diz çöktü anlı şanlı komutanlar.İşte biz buyuz dedik yeniden.Hatırlattık dünyaya Türkün gücünü.Onun içindir ki,Çanakkale bizim en ihtişamlı zaferimizdir.Bizim hayata tutunuşumuz,bizim namusumuzdur.O ruhla çok işer başardık ve başarmaya devam edeceğiz.Yeter ki,içimizdeki o Çanakkale ruhu kaybolmasın.O ruh içimizde olduğu sürece Çanakkale de Anadolu da düşmana mezar olmaya devam edecektir.Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.Bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Necati DİLEK

 

 

  

 

 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..