Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '11

 
Kategori
Anılar
 

Canan Arıtman'la Apartman Girişinde Karşılaştık

Canan Arıtman'la Apartman Girişinde Karşılaştık
 

22. ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman


Sık sık televizyon ekranlarında, gazetelerde, internet dünyasında karşılaştığımız ve herkesçe tanınan kişileri görebilmek garip bir heyecan katar insana… 

Ünlüler zaman zaman vatandaşın yoğun ilgisinden bunalır, gizlenerek adeta kamuflaj yaparak çıkarlar sokaklara… 

Dizilerle bir anda meşhur olanlar ya da şarkılarıyla hem göze, hem kulağa hitap edenlere bir türlü rahat vermez hayranları. Fotoğraf çekmek, sarılmak, bir öpücük kondurmak nasıl mutlu eder hayranları… 

Bizlere ilginç gelen, ünlü konumundaki insanların da bizler gibi bireyler oldukları, yiyip, içtikleri ve kendilerine has birer yaşam formu olduğu… Her nedense bir türlü algılayamadığımız durum, bu kişilerin kendilerine zaman ayırmak istemeleri… 

*** 

Okulun son günlerini yaşarken bir sınav arifesinde dalgın dalgın ilerlerken apartman içerisinde, apartmanımızın tam altındaki briç kulübünden coşkulu oyuncuların seslerini işittim her zamanki gibi. 

Briç kulübü ile arabayı park ettiğimiz otopark iç içe olduğundan sıcaktan bunalıp otoparka sandalyelerini çıkartan oyunculara göz ucuyla bakarken bir yandan sınavda neler çıkar ne yaparım diye düşünüyordum. 

Tam bu düşüncelerimin en derin anında otoparka büyük bir cip giriverdi. Yanımdaki tek arabalık yere zar zor yanaşırken ben arabayı nasıl çıkartırım diye düşünmeye başladım bu sefer. 

Cipin kapısı açıldı. 

Bir kadın indi aşağıya… 

Herkesi selamlayarak briç kulübüne yönelen bu insanı bir yerden tanıyor olmalıydım. 

Ses tonu, yüzü, saçları, giyimi kuşamı ile bir anda zihnimde şimşekler çaktı. 

İzmir’in polemik alanında yetiştirdiği en başarılı isimlerden olan ve aynı zamanda Karşıyakalı olduğunu da basından bir o kadar takip ettiğimiz 22. ve 23. dönem CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın tam kendisiydi bu! 

“Abdullah Gül’ün annesi Ermeni’ydi” şeklindeki çıkışı, köpeğinin ısırdığı kişilerle mahkemelik oluşu, sık sık çıktığı TV programlarında sarf ettiği sözler ile Vakit gibi uç İslamcı yayınlar tarafından hedef gösterilen Canan Arıtman’a bu kadar yakın olmak garip hissettirdi bana kendimi. 

2002 yılında İzmir’den benim oy kullandığım II. bölgeden meclise gönderdiğimiz milletvekilimiz 2011 yılında CHP’nin listelerinde adını göremedikten sonra “yeni CHP’yi” ve Kılıçdaroğlu’nu ölesiye eleştirirken, tam da vekillik görevini bırakmaya hazırlanırken bizim apartmanımızın önüne gelmişti. 

Bir anlık göz göze gelişimizle heyecanlanmadığımı söylesem yalan olur. Canan Arıtman ve eşini 9 yıllık vekillik döneminde görememek ne kadar acıysa, kapımın önünde onca yılın ardından kendisine rastlamak bir o kadar ilginç oldu benim için! 

A.Buğra TOKMAKOĞLU 

Abtokmakoglu@gmail.com 

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..