Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Caner Paşa'nın inadı galibiyeti getirdi (Kasımpaşa 2-3 Fenerbahçe)

Caner Paşa'nın inadı galibiyeti getirdi (Kasımpaşa 2-3 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; 4. hafta maçında, 2 defa yenik duruma düştüğü zorlu Kasımpaşa deplasmanından, 3 puan çıkarmayı başardı.

Kasımpaşa: Isaksson, Yalçın, Sancak, Donk, Orhan (Elyasa), Scarione, Kerem (İlhan), Castro, Viudez (Adem), Malki, Babel

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Selçuk (Mehmet Topuz), Meireles (Mehmet Topal), Holmen (Alper), Kuyt, Emenike, Webo

Ersun Yanal; Kasımpaşa karşısına, iyi bir oyunla farklı kazanılan Sivas maçının kadrosu ile çıkmayı tercih etti. Belli ki buradaki düşünce; hem kazanan kadronun yüksek moralini korumak hem de ortaya konan tempolu oyunu sürdürebilmekti.

Ancak gözardı edilen 2 husus vardı ki; Sivasspor, kadro kalitesi açısından Kasımpaşa ile kıyaslanacak bir takım değil. Üstelik Kadıköy'de taraftar desteğini arkasına alan Fenerbahçe karşısında da oldukça kötü bir performans sergilemişlerdi.

Fenerbahçe ise karşısında varlık gösteremeyen Sivasspor'dan hem de kendi sahasında 2 gol yemekten kurtulamamış, buna rağmen bu akşamki defans performansı da 2 hafta öncesinden hiç ders çıkarmamış. Üstüne rakibe verilen %100'lük 8 gol pozisyonu da cabası.

Ersun Hoca'nın koşan bir takım oluşturma düşüncesine sonuna kadar katılıyorum. Taraftar olarak Fenerbahçe'den göze hoş gelen, baskısıyla rakibi zorlayan bir oyunu yıllardır bekliyoruz. Uzun zamandır durağan oyun sergileyen takımdan ve genelde bu oyun tarzına alışkın olan oyunculardan kısa sürede dünyayı değiştirmelerini beklemek anlamsız olur.

Ancak, kaliteli koşuya önem veren Ersun Hoca'nın, oyuncu kalitesini de gözardı etmeden kadro tercihlerini yapmasını bekliyoruz. Selçuk Şahin - Mehmet Topal tercihi en göze batan örneği oluşturuyor. Selçuk; istediği kadar etkili koşular yapsın, bir kesici olarak faul yapmadan top çalamıyor, bulduğu topları etkili kullanamıyor. En kötü şartlarda dahi Mehmet Topal'a tercih edilmesi anlamsızdır.

Bir diğer örnek ise Sow. Bu akşam 2 gol atmasına rağmen rakip defans oyuncuları arasında genelde güçsüz kalan Webo, defansa önemli yardımı bulunan ancak ofans etkinliği çok az olan Kuyt ya da henüz beklentilerin oldukça altında seyreden Emenike, Sow gibi kaliteli bir oyuncunun tribünde oturmasının sebebi olmamalı.

Sow; yürüdüğü anlarda dahi ileride ayağında top saklayabilen, rakip defansı bozabilen, takım arkadaşlarına boş alan yaratabilen bir oyuncu. Bence bu problem ağır kalan Meireles'in ya da etkili pas yüzdesi oldukça düşük olan Kuyt'ın kenara çekilmesi ile çözülmeli. Hem bu sayede başta Alper ve Salih olmak üzere genç oyuncuları kaybetmeden daha etkin kullanmış oluruz.

Fenerbahçe; baskılı oyun oynamak isterken bloklar arasını uyumlu kullanamadığı için çok kolay pozisyon veriyor. Özellikle orta alanda bulunan bir çok oyuncunun geri dönüşlerde problem yaşaması, stoperlerin ise hızlı rakip oyuncuları arasında ağır kalması; 4 haftada takımın 7 kolay gol yemesine neden oldu.

Caner ve Gökhan'ın etkili çıkışlarına ayak uyduramayan Selçuk ve Meireles'in açık alanları kapatamaması, birebirde çabuk geçilen Egemen ve Alves ikilisinin hata kat sayılarının artmasına neden oluyor. Kasımpaşa bu akşam bu zaafları değerlendirebilse Torku Konya maçındaki hüsranın daha büyüğü yaşanabilirdi.

Ersun Yanal'ın oyun sistemini oluşturan en önemli 2 oyuncudan biri olan Gökhan; henüz eski formunu yakalayabilmiş değil. Ancak yine de varlığı dahi yetiyor. Bir diğer bek Caner ise Fenerbahçe adına bu akşamın kahramanı olmayı başardı. 1 gol 1 asistle sonuca direkt etki ederken, serbest vuruştan 1 topu da direkten döndü.

Caner; saha içerisinde sadece futboluna konsantre olduğunda yeteneğine söyleyecek söz yok.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..