Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Canım çok sıkılıyor

Canım çok sıkılıyor
 

Muhtemelen bugünlerde çok sıkça duyduğunuz 'canım çok sıkılıyor ama bunun için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum' cümlesi ne yazık ki benim ağzımdan da düşmüyor. Hani bazen olur ya; nedenini tam olarak bilmezsiniz ama inanılmaz bir iç sıkıntı yaşarsınız. İnsanlar sorar; 'neyin var, niye sıkıntılısın' diye; ama siz bir türlü anlatamazsınız.

İşte özellikle kışa girmek üzere olduğumuz bu günlerde bu tür cümleler daha sık duyulur oluyor. Yazın o güneşli, hareketli günlerinin yerini kasvetli, yağmurlu ve soğuk günler almaya başladı bile. O bunların da etkisiyle insanlar da daha depresif bir ruh haline girmeye başladı. Özellikle benim gibi yazı seven insanlar için bu daha da geçerli bir neden. Kışın işlerin yoğunlaşması, havanın daha erken kararması, insanın kendini daha miskin hissetmesi gibi nedenlerden dolayı depresif bir ruh moduna girilir. Bu ruh hali eğer kısa sürüyorsa şanslısınız. Ama eğer bir türlü kurtulamıyorsanız işte size birkaç önerim var. En başta mutlaka bir spor salonuna yazılın. Sakın üşeniyorum cümlesini kurmayın! Spor yapmak insanı gerçekten mutlu ediyor. Mutluluk hormonu salgılayarak sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Hem sağlıklı hem de daha fit bir görünüme sahip olmanız da diğer artıları. İkinci bir kurtuluş yolu ise kendinizi ne kadar yorgun hissederseniz hissedin sakın kendinizi eve kapatmayın. Bu sizi daha da karamsar yapacaktır. Hava ne kadar kötü olursa olsun mutlak dışarı çıkın. İster sinemaya ister yemeğe gidin! Bunlar benim nacizane fikirlerim. Ama inanın bana işe yarıyor.

Kışa girmeye hazırlandığımız bu günlerde bu fikirlerime biraz kulak verirseniz inanın karamsarlıktan bir nebze olsun kurtulmuş hissedeceksiniz. Çünkü ne yazık ki kış uzun. Ve ne olursa olsun kötü geçmesi için ömrümüz yetrerince uzun olmayabilir. Hepinize çok güzel günler dilerim.

 
Toplam blog
: 8
: 961
Kayıt tarihi
: 06.03.07
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. İstanbul Bilgi Üni. Uluslararası İliş. mezunuyum. Nokta Dergisinde kültür-..