Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '22

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

ÇANKAYA SİNFONİETTA KONSERİ

NAZIM HİKMET 120. DOĞUM GÜNÜNDE TÜM ÜLKEMİZDE ANILDI

Ünlü şair Nazım Hikmet doğumunun 120. Yılında tüm yurtta olduğu gibi, Çankaya Belediyesi tarafından özel bir etkinlikle anıldı.

Çankaya Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu, 1. Çankaya Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü töreni 15 Ocak 2022 akşamı gerçekleşti. Çankaya Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü; savundukları değerler, liderlik ettikleri çalışmalar ve sürdürdükleri diyaloglar ile uluslararası dostluğun ve barışın sağlanmasına katkıda bulunan kişileri onurlandırmakta olduğu bu girişimlerinden sonuncusunda, Yunanistan Eski Başbakanı Sayın George A. Papandreou ve Sayın Zülfü Livaneli dünya barışı ve uluslararası dostluğun geliştirilmesine katkıları nedeniyle Çankaya Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü jürisi tarafından ödüle layık görülmüştü.

Tören Saat 19.30’da TED Ankara Koleji, Ankara Gölbaşı İncek Mahallesi’ndeki ATA Sahne Sanatları ve Gösteri Merkezi’nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı açılış konuşmaları ile başladı. Ardından yönetmen Nebil Özgentürk’ün "Barış Yolcuları: Papandreou - Livaneli" kısa belgesel film gösterimi ardından 20.15’de de Ödül Törenine geçildi.

Çankaya’daki törene, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sosyalist Enternasyonel Başkanı Yorgo Papandreu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP eski lideri Hikmet Çetin ve sanatçı Zülfü Livaneli katıldı. Törende Zülfü Livaneli ve Yorgo Papandreu'ya Çankaya Belediyesi tarafından Dostluk ve Barış Ödülleri verildi.

Bu törenden sonra da Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Çankaya Sinfonietta Orkestrası’nın Livaneli Senfonik eserleri konseri başladı. Konsere solist olarak İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı bas Teyfik Rodos, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü´nde koro sanatçısı olarak görevine devam etmekte olan Zeynep Halvaşi ve Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Görkem Ezgi Yıldırım katıldılar.

Konserin canlı yayını Çankaya Belediyesi’nin YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı. Ben de konseri buradan izleme fırsatı buldum.

“Çankaya Belediyesi Barış Ödülleri” Zülfi Livaneli Senfonik Orkestra konserinin programı şöyle idi.

1- Livaneli Üvertür (Orkestra)

2- Veda

3-A New World (Orkestra)

4- Gözlerin (Zeynep Halvaşi)

5- Yer Demir Gök Bakır (Orkestra)

6-Doğdukları Yerde Ölenler (Orkestra)

7-Gün Olur (Teyfik Rodos)

8-Mutluluk (Orkestra)

9-Yalnız İnsan (Görkem E. Yıldırım)

10-Sus Söyleme (orkestra)

11-Bulutmu Olsam (Üç solist)

12-Yiğidim Aslanım (Üç solist)

13- Özgürlük

 

Olağan konser bu programla son derece başarılı bir şekilde sona erdi ama alkışlar kesilmedi. Seyirci koltuğunda konseri izleyen Zülfü Livaneli de sahneye davet edilerek bir şarkı söylemesi istenince ‘’Ey Özgürlük’’ adlı şarkısını şef Rengim Gökmen yönetimindeki Çankaya Sinfonietta Orkestrası eşliğinde söylemeye başladı. Şarkının nakarat kısmı sürerken sahneye Çankaya Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü’nü kazanan Yorgo Papandreou da gelerek, orkestra eşliğinde ‘’Ey Özgürlük’’ tümcesini defalarca söylediler. Bu olay seyircinin iyice coşmasına neden oldu ve tüm sanatçıları uzun süren ayaktaki alkışlarla selamladılar.

 

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Çankaya Sinfonietta Orkestrası’nı ilk kez izleme fırsatı buldum ve çok beğendim, başta Prof. Rengim Gökmen olmak üzere tüm solist ve orkestrayı gönülden kutluyorum. Son derece güzel Livaneli parçalarını bir senfonik orkestra dinlemenin de ayrı bir keyfini izlerken yaşadığımı ifade etmek istiyorum.

Bu oluşumda emeği olan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen başta olmak üzere, siyasiler, sanatçılar ve herkese şükranlarımı sunuyorum.

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..