Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '13

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Çankırı Kalesi

Çankırı Kalesi
 

 

Yıllar önce kapanan alternatif kale yol genişletilip, ihata duvarları ile desteklenerek tekrar kullanılır hale getirildi. Yola parke döşenerek hem yaya olarak hem de araç ile Çankırı Kalesi’ne ulaşım kolaylaştırıldı.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleriyle yapılan düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarının ardından, eski zaman insanlarının hayati yaşam alanlarından biri olan Çankırı Kalesi, modern zaman insanlarına da keyifli anlar yaşatması için yeniden canlandırıldı.

 

Yapısal çalışmaların altı ay, peyzaj çalışmalarının da beş ay sürdüğü Kale; yol yapımı, peyzaj düzenlemeleri, 41 adet kamelya, serbest piknik masaları, barbeküleri, hizmete girecek kafeteryası, yenilenen Emir Karatekin Bey Türbesi, seyir terası, güvenlik hizmetleri, bahçıvan hizmeti ve ışıklandırma çalışmaları ile hayatın telaşından biraz olsun uzaklaşarak keyifli ve eğlenceli zaman geçirmek isteyen Çankırı halkının gözde mekanı haline geldi.

 

Işıklandırma sistemi ile akşamları Çankırı’dan adeta yeni bir şehir yükselmişçesine heybetli ve görkemli görünen Kale, özellikle Ramazan ayında hergün yaklaşık bin Çankırılının iftar ve sahuruna eşlik ederek kendinden söz ettirmeyi başardı. (Kaynak: Çankırı Belediyesi)

 

Sloganları, ‘Bu Şehri Seviyorum’

 

Ne de olsa Baba toprağı… Ben de bu şehri seviyorum…

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..