Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Canlandıranlar yetenek kampı film üretimine geçiyor…

Canlandıranlar yetenek kampı film üretimine geçiyor…
 

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi VCD Bölümü ortaklığıyla hayata geçirilen Berat İlk’in “Canlandıranlar Yetenek Kampı” projesinin, İstanbul konulu kısa canlandırma film projesi seçmeleri sonuçlandı.

Canlandıranlar Yetenek Kampı Seçici Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucu Meltem Şahin, İdil Ar ve Nurbanu Asena’nın İstanbul konulu kısa canlandırma projeleri, Canlandıranlar Yetenek Kampı’nın desteği ile üretilecek. Yedek projelerin sahipleri ise Melis Bilgin, Cemre Ceren Asarlı ve Işık Dikmen olarak belirlendi.

Coşkun Aral, Efe Efeoğlu, Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu, Vincent Bouvard ve Meral Erez’den oluşan canlandıranlar yetenek kampı seçici kurulu tarafından belirlenen kısa film projeleri için Mayıs ve Haziran aylarına ön hazırlık yapılacak. Proje sahiplerinin, alanlarında deneyim sahibi kişilerle projelerini tartışacakları çalışma toplantılarında senaryo, karakter tasarımı gibi konularda işin profesyonellerinden özel danışmanlık alabilecekler.

Yapılan bu ön çalışmanın ardından Canlandıranlar Yetenek Kampı’nı destekleyen üniversitelerde ya da katılımcıların kendi sağlayacakları bir mekanda kurulacak setlerde üretilecek filmlerin post prodüksiyon işleri, yine destekçi yapım şirketlerinde gerçekleşecek.

Bahçeşehir Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi ile Sinefekt, Anima, Canlandırma Servisi ve Dirty Cheap Creative yapım şirketlerinin de destek verdiği Canlandıranlar Yetenek Kampı’nda, üretilen bu filmler yıl sonunda özel bir gösterim ile izleyicilere sunulduktan sonra yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli festivallere de gönderilecek.

Panel, Konferans ve Arşiv

“Canlandıranlar Yetenek Kampı” projesi kapsamında 15 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsünde, Ayce Kartal, Denizcan Yüzgül, Gökhan Okur ve Mustafa Ercan Zırh ile Berat İlk moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde, yeni kuşak canlandırmacılar deneyimlerini paylaşacaklar.29 Mayıs Cumartesi günü ise yine İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsünde, film ve ses - müzik ilişkisi üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar, canlandırma filmlerine yaptığı müzikler ve ses tasarımları ile tanınan, aynı zamanda bu konuda eğitmen de veren Gérard Labady bir konferans gerçekleştirecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projelerinden “Canlandıranlar Yetenek Kampı” Ocak, Şubat ve Mart aylarında film gramerinden senaryoya, animasyon tekniklerinden kurguya kadar farklı konuları içeren ücretsiz atölye çalışmaları gerçekleştirmişti. Bu atölye çalışmalarının video kayıtlarına www.canlandiranlar.com internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

 
Toplam blog
: 9
: 684
Kayıt tarihi
: 11.08.10
 
 

Fazilet UĞURLUOĞLU Beyoğlu Ayşe Ege Kız Teknik Meslek Lisesinde Grafik Tasarım ve Fotoğraf bölümünd..