Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '17

 
Kategori
Resim
 

Canlı renklerin ressamı

Canlı renklerin ressamı
 

Sizi bir sergiye götürmek isterim.  13 Mayıs’ta ANSAN‘da açıldı. Sergi ay sonuna kadar gezilebilir.

Sevgili okurlarım resimle ilgilenenler bilir ki; resimde stil, yani kendi tarzını oluşturmak başarının ilk adımıdır diyebiliriz ve zaman alır. Bir resmi nesnesine benzetmek resimde başarı sayılmaz. Bunun altını dolduracak küçük bir öykü anlatayım size: Bir çoban ormanda resim yapan birine rastlamış. Çoban “Ne yapıyorsun?” demiş.  Ressam: “Çamın resmini yapıyorum,” demiş. Çoban bir çama bakmış bir resme, “Orda o çam bütün güzelliği ile zaten var, sen neden yapıyorsun ki?” demiş.

Resimde kendi yorumunu resme katamazsan bu çalışma boşunadır, çobanın dediği gibi.

Ali Ferudun Karaçetin 1955 Isparta doğumlu. 1979 Buca Eğitim mezunu 37 yıl resim öğretmenliği yaptı.  Çok sayıda karmaya katılıp 15 kişisel sergi açtı. Resimlerinde bu anlamda kendi tarzını oluşturmuş bir ressam. Resimleri canlı renkler ve doğadan duygusal kompozisyonlarla oluşmuştur.  Yayınlanmış “Yalnızlığın Melankolisi” adlı bir de şiir kitabı var ressamın. Resmin kardeşi şiiri de yaşam tarzı haline getirmiş. “Ben canlı renklerin şairi, Minik yüreklerin resim öğretmeni,”diye tanıtmış resimlerin yanı başlarına koyduğu şiirsel metinlerle resimlerini anlatırken.

Hayalle gerçeğin yorumlandığı bu resimleri keyifle izleyeceksiniz. Evinizin bir köşesinde gördüğünüzde sizi güne mutlu başlatacak resimler, diyebilirim.

Eline  yüreğine sağlık Ali Ferudun Karaçetin! 

Halil Erdem 

 
Toplam blog
: 61
: 699
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Kastamonu Eğitim Yüksekokulu Sınıf Öğrt. bitirdikten sonra A...