Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Canlı ve genç bakışlar

Zaman içerisinde göz kapağı kasları güç kaybedebilir ve göz kapaklarının sarkmasına neden olabilir. Göz kapağı düşüklüğü sorunu toplumun yaklaşık yüzde 5'ini etkiler. Daha çok yaşlılarda görülen bu hastalık kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Sarkık göz kapakları görme bozukluklarına bile neden olabilir.

Göz kapağı düşüklüğünün birden fazla nedeni olabilir. Bunlar; göz kapağı kaslarının yaşlanması ve kasların zayıflamasıdır. Yaşlandıkça göz kapaklarını kaldıran ve açık tutan kaslar zayıflar. Zayıf kaslar ağırlaşır ve yerçekiminin etkisi altına girer. Bazı durumlarda, bu hastalık doğuştan olabilir. Anne karnındaki gelişim sırasında göz kapaklarını açan kaslar az gelişmiş olabilir.

Göz kapağı düşüklüğü bazen bir gözde görülürken, bazen iki gözde de aynı sorun yaşanır. Sarkma fark edilmezse veya tedavi edilmez ise göz bebeğine kadar inebilir. Bu durum kişinin görüşünü kısıtlayabilir. Sık sık okuyan ve yazan kişiler, genellikle odaklanma duygusu ile doktora başvururlar. Bu ağırlığın sebebi göz kapaklarının sarkmasıdır. Sağlık sorunlarına ek olarak, kas dokusu azalmaya başladıkça kişi sağlıksız ve sürekli yorgun gibi görünebilir.

Göz kapağı estetiği mümkündür!

Göz kapağı düşüklüğünde tercih edilen yöntem cerrahidir. Lokal anestezi altında yapılan ameliyat küçük kesiler ile yapılır. Açık kesi sayesinde sarkan göz kapakları fazla cilt alınarak kaldırılır ve zayıf kaslar güçlendirilir.

Yaklaşık 45 dakika süren operasyondan sonra hasta taburcu edilir ve günlük yaşantısına devam edebilir. Şişlik ve morluk belirtileri olabilir. Bu belirtiler normaldir ve yaşanması beklenir. Zamanla, tedavi gerektirmeden belirtiler geçmektedir. Ameliyat sonrası 7. günde dikişler alınarak tedavi süreci tamamlanır.

Uygulanan diğer bir işlem çeşidi ise plazma enerjisi ve ip yöntemidir. Kişinin durumuna ve göz düşüklüğünün ilerlemesine göre uzman hekim uygun olan yöntemi tercih edecektir. Unutmamak gerekir ki; sıklıkla göz kapağı işlemleri cerrahi işlemlerdir! Bu sebeple işlemler mutlaka uzman hekim kontrolünde gerçekleştirilmelidir. Her iki işlemden sonrada belirli bir süre doktor kontrolüne gidilmesi gerekmektedir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..