Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Canon 70D ön inceleme

Canon 70D ön inceleme
 

Canon fotoğraf anlamında başarılı işler yapmaya devam ediyor.  600 ve 650D başlangıç serilerini piyasaya sürüp istediği rağbet’i göremeyen Canon, piyasaya yeni bir ürün sürmek için kolları sıvadı. Orta seviye makineleri için arayışa çıkan ve uzun zamandır 60D modeli ile seriyi durduran canon, 70D Modeli ile orta seviye makineler de seviyeyi yükseltti.
 
60D modelinin yerini alacak yeni kamerası EOS 70D  Orta-üst seviyede yer alan DSLR kamera daha yüksek çözünürlüğe sahip bir sensöre, geliştirilmiş görüntü işlemcisine ve dokunmatik ekrana sahip…
 
Dikkat çeken özellikler;
 
20,2 megapiksel APS-C CMOS sensör ve DIGIC 5+ işlemci
19 çapraz tip noktalı AF sistemi ve tam çözünürlükte 7 kare/sn sürekli çekimle hareketleri takip edebilme özelliği
Dual Pixel CMOS AF teknolojisi sayesinde hızlı, net, hassas otomatik odaklamayla etkileyici Full-HD film çekimi
ISO 12800 (H: 25600) sayesinde ışık seviyesi düşse bile çekim yapmaya devam edin
Değişken açılı dokunmatik ekranla nesnelerinizi farklı açılardan kadrajlayın
Wi-Fi özelliği
canon 70d back 602x401 Canon 70D Ön inceleme
 
İşlemci
 
Canon 70D modelinde maldan kaçmamış gibi görünüyor. Zira kısa bir zaman önce PRO serinin en küçük ve kullanışlı makinesi olarak piyasaya sürdüğü 6D Modelinde bulunan kendi bünyesindeki en son teknoloji ürünü Digic 5+ işlemciye yer vererek kullanıcıları adeta bir jest yapmış…
 
Sensör
 
Canon EOS 70D diğer makinelerden farklı bir sensör ile donatılmış, bu sayede kamera benzersiz, yeni özelliklere kavuşuyor. APS-C boyutu değişmese de 60D’de 18 megapiksel olan çözünürlük artarak 20.2 megapiksele yükselmiş. Ayrıca Nikon D7100'ün aksine Canon, 70D modelindedüşük geçiş filtresine yer vermiş.
 
Vizör
 
Canon 60D serisinde bulunan  pentaprism vizör, Canon 70D modelinde de aynen kullanılmış durumda fakat görüntü alanının yüzde 98‘ini gösterebiliyor. Canon 7D modelinde bulunan %100'lük oran’a pek bir yaklaşan 70D bu özelliği ile kullanıcıların satın alması için olası bir neden…
 
Ekran
 
Canon 60D’nin 3 inç‘lik  oynar ekranı ile oldukça ilgi odağı durumundaydı. Canon 70D ekran boyutunu ve oynar sistem özelliğini aynen tutarak ekranı geliştirmeye karar vermiş. Yeni ekran 1 milyon piksel çözünürlüğe ve Dokunmatik özelliği bünyesine katarak renk oluşturmuş durumda. Ayrıca çekimlerde ekran üzerinden otofokus noktası  yönetilebiliyor.
 
Işık hassasiyeti
 
Canon 60D’nin doğal ISO aralığı 100 – 6400 aralığındaydı Eos 70D de bu seviye 100 – 12.800 ’e çekilmiş.  Genişletilmiş hassasiyet değeri de 25.600'e kadar yükseltilebiliyor.
 
Seri çekim
 
Digic 5+ işlemcisi Canon 70D’nin daha hızlı seri çekim yapmasına da olanak sağlıyor. 70D saniyede 7 kare çekebiliyor.
 
Otofokus
 
Canon Eos 70D Otofocus anlamında seride ki bütün makineler’den daha üstün bir seviyede. Herkesi şaşırtmış olan Canon, 70D modeline  tam 19 çapraz tip odak noktası özelliği koymuş. Bu alanda Canon 7D seviyesine yükselen 70D Çoğu profesyonel bu özelliğe aşırı önem vermese de bu özelliği ile satış gelirlerini yükseltecek gibi görünüyor.
 
Yeni tasarım CMOS sensör her piksel alanında iki fotodiyota sahip ve toplamda 40.3 milyon fotodiyot var sensörün üzerinde. Video çekimlerinde ya da Canlı ön izleme modunda bu diyotlar ayrı ayrı okunarak faz algılamalı AF ile daha hızlı ve başarılı bir otofokus sunabiliyor..
 
Kablosuz bağlantı
 
EOS 6D serisinden ödünç alınan Wi-Fi bağlantı özelliği de oldukça dikkat çekici…
 
Fiyat
 
Yurtdışı ve Amazon BODY satış fiyatı 1200 Dolar, Türkiye fiyatı kesin olmamakla birlikte BODY  olarak 2,300 TL olacağı söyleniyor.
 
8 Canon 70D Ön inceleme
 
Bu yazının aorhan.com'daki makalemden alıntıdır.
Yazının orjinal hali : http://www.aorhan.com/canon-70d-on-inceleme.html adresinde bulunmaktadır.
 
Toplam blog
: 28
: 2754
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

Rize doğumlu ve yerleşimli Teknoloji bağımlısı. Aorhan, Anarschi ve Milliyet Blog Ailesi bireyi....